Χαμός στη ΝΔ: Στα «κάγκελα» οι Σαμαρικοί για την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη – Που γίνονται οι μυστικές συναντήσεις

Δυσαρεστημένοι και στα «κάγκελα» βρίσκονται οι «σαμαρικοί» της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα pronews.gr, καθώς θεωρούν πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης προχωρά ακάθεκτος προς την ολοκλήρωση του σχεδίου «επίλυσης» των Ελληνοτουρκικών διαφορών.

Στην Βαλαωρίτου, στην Κηφισιά ακόμη και στο Ναύπλιο, καθώς το Λουτράκι πλέον δεν ενδείκνυται λόγω…εργασιών, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει τις συναντήσεις με στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Συναντήσεις που επιδιώκουν με σθεναρά οι ίδιοι και ζητούν επισταμένα από τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει την στρατηγική που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εθνικά μας θέματα..

Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά τόνιζε με έμφαση πως «ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε το μήνυμα και του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών αλλά και των ομιλιών των δύο πρώην πρωθυπουργών».

«Παρόλα ταύτα», συνεχίζει, «τα μηνύματα αυτά δεν τα έχει ερμηνεύσει σωστά ο Γιώργος Γεραπετρίτης που συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς την ολοκληρωτική καταστροφή».

Γεραπετρίτης
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Είναι γεγονός πως ο υπουεγός Εξωτερικών είναι «κόκκινο πανί» για πολλούς μέσα στο κυβερνών κόμμα καθώς θεωρούν πως «συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά μας θέματα που έχουν ως γνώμωνα την πολιτική των ισορροπιών»

Σε συνάντηση κορυφαίων στελεχών σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου, ο συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, που βρισκόταν την ίδια ώρα στον πριβέ χώρο γνωστού ξενοδοχείου στο Σύνταγμα, τόνιζε με νόημα:

«Δεν γίνεται την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί μέσω του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών να αναγνωρίσει ως κρατική οντότητα το ψευδοκράτος και εμείς να συνεχίζουμε τον διάλογο με τον Ερντογάν και να μην το θέτουμε ως ζήτημα. Και μας σώζει το γεγονός πως ο Οργανισμός Ίδρυσης Τουρκόφωνων Κρατών του 2009 στηρίζεται στις Αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ, διαφορετικά θα ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα για εμάς», τονίζει.

Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν στο Μέγαρο Μαξίμου, «δεν διακρίνουν τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας ή απλά τις έχουν συμφωνήσει».

Τουρκικός στόλος
Τουρκικός στόλος

Σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις αναλύσεις του επιτελείου του πρώην πρωθυπουργού, σε αυτές τις «μεθοδεύσεις» ο Ερντογάν, περιλαμβάνει: τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρ Ορμπάν, που συμμετείχε πρόσφατα στην Σούσα ως παρατηρητής στην Γενική Συνέλευση, και δέχθηκε να συνομιλήσει με τους ανθρώπους του ψευδοκράτους, αλλά και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο οποίος έχει ήδη υιοθετήσει την Ειδική Διακοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας με το ψευδοκράτος.

Στην πτέρυγα της λαϊκής δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει έντονη κινητικότητα και δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν πως περιμένουν με υπομονή τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και προειδοποιούν: «στις Ευρωεκλογές ακριβώς επειδή δεν κινητοποιήθηκαν οι Α.Σαμαράς και Κ.Καραμνλής, ο Κ. Μητσοτάκης απώλεσε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους . Αν υπήρχε και αντιπολίτευση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τον ίδιο και το κόμμα.

Και εμείς το κόμμα το θέλουμε δυνατό για το καλό της χώρας», κατέληξε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, προαναγγέλοντας νέες κινήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ