Χαμός στη Βουλή για την 5ήμερη συγκάλυψη της υπόθεση Αυγενάκη – Σε σύγχυση ο Φλωρίδης

Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση για την υπόθεση με τον τραμπουκισμό του Λευτέρη Αυγενάκη σε υπάλληλο στο αεροδρόμιο.

Όπως φαίνεται ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν κατάλαβε καν πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής είπε στην Ολομέλεια ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα, και έτσι κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν ψηφίζει τις άρσεις ασυλίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η υπόθεση Αυγενάκη προέκυψε μόλις χθες, ενώ τα γεγονότα συνέβησαν την Παρασκευή και ενώ υπήρξε αναφορά της Αστυνομίας.

«Λέτε πως μετά το πενθήμερο υπήρξαν οι αντιδράσεις. Όλοι όμως συνομολογούν ότι μόλις χθες πήρε ονοματεπώνυμο το περιστατικό. Δεν θα το χάριζε αυτό χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε σε γνώση των συντεταγμένων της πολιτείας χθες», υποστήριξε ο Γ. Φλωρίδης ξεχνώντας ότι η αναφορά της ΕΛΑΣ ήταν από την Παρασκευή. «Βουλή, ΚΟ, κυβέρνηση και Δικαιοσύνη κινήθηκαν εντός ωρών για να αντιμετωπιστεί το θέμα στις θεσμικές του διαστάσεις. Κινήθηκαν ταχύτατα, άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Τον υπουργό διέψευσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα λέγοντας ότι «αυτά ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή και στο Μαξίμου και στο κόμμα».

Αλλά ο υπουργός συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει τις άρσεις ασυλίας, ενώ τα στοιχεία της Βουλής αποδεικνύουν το αντίθετο…

Όλα άρχισαν όταν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης μιλώντας στην Ολομέλεια έκανε λόγο για «κάποια ολίγη διαγραφή» Αυγενάκη και σημείωσε πως «ο κόσμος έξω λέει ότι θα επιστρέψει σε 2 – 3 μήνες». Ο Αλ. Αυλωνίτης πρότεινε συνεννόηση των κομμάτων ώστε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Εκεί παρενέβη ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς και, επικαλούμενος την εμπειρία του από την Επιτροπή Δεοντολογίας (της οποίας είναι πρόεδρος), ανέφερε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα. Συγκεκριμένα είπε ότι από τις 29 περιπτώσεις πoυ έφτασαν στην Επιτροπή στις 28 υπήρξε άρση ασυλίας και οι αποφάσεις είναι ομόφωνες.

Παρά τα όσα είπε ο Γ. Γεωργαντάς ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία. Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης ρώτησε: «ο πρόεδρος είπε ότι από τις 29 οι 28 γνωμοδότησαν να αρθεί η ασυλία. Πόσες από τις άρσεις ψηφίσατε; Τις περισσότερες δεν τις ψηφίσατε». Και ως απόδειξη του ισχυρισμού του έφερε την άρση ασυλίας του Πολάκη μετά την έγκληση Στουρνάρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....