Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η τελική απόφαση του Κασσελάκη για εσωκομματικές εκλογές ή όχι

Δεν σηκώνει το γάντι ο Στέφανος Κασσελάκης στις προ(σ)κλήσεις διάφορων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία υποστηρίζουν πως θα πρέπει να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, ώστε να μην προκληθούν εντάσεις και αντιπαραθέσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή, που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, έχει την εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε μια εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο Συνέδριο. Άρα λοιπόν, δεν πρόκειται να αποκλίνω από τον σκοπό τον οποίο έχουμε, ο οποίος είναι να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο κόμμα που να δίνει τη φωνή και την κυρίαρχη εξουσία στα μέλη του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά στο TRT, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως πρόθεσή του είναι να προχωρήσει κανονικά το χρονοδιάγραμμα, το οποίο σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών θα άλλαζε άρδην.

«Ο καθένας μέσα στα Όργανα μπορεί καταστατικά να προχωρήσει σε ό,τι θεωρεί δόκιμο. Έχω τριετή θητεία. Πιστεύω ότι έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα, τις όποιες αλλαγές είχαμε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζαμε στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου… Και προφανώς όταν υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν και τριβές. Είναι απολύτως θεμιτό» είπε χαρακτηριστικά.

Οι προτροπές

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να απευθυνθεί στους ανθρώπους που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της κάλπης. Προφανώς με εσωκομματικές εκλογές» είχε πει η Όλγα Γεροβασίλη πριν λίγες μέρες. «Πρέπει ο ίδιος να πάρει την ευθύνη και αυτό να λειτουργήσει λυτρωτικά… Να σταματήσουμε να λέμε ποιος θα κάνει ή δεν θα κάνει μομφή. Να πάρει την ευθύνη ενός προέδρου και να δώσει λύση» συμπλήρωσε.

Και στις συνομιλίες της ομάδας των «87» έχει κατατεθεί η άποψη να πιεστεί ο Στέφανος Κασσελάκης να στήσει κάλπες χωρίς να κατατεθεί πρόταση μομφής.

«Η εκτόνωση της κρίσης με προσφυγή στη λαϊκή βούληση μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά. Στο παρελθόν το έχει επικαλεστεί και ο Στέφανος Κασσελάκης» είχε πει με νόημα ο Νικόλας Φαραντούρης.

«Να φύγει χωρίς εκλογές»

Πολλά …βήματα παραπέρα πήγε ο Χρήστος Σπίρτζης σήμερα το πρωί. Μιλώντας στο Mega, δήλωσε για τον πρόεδρο του κόμματος πως «το καλύτερο που έχει να κάνει, αν αγαπάει το κόμμα, είναι να φύγει χωρίς εκλογές. Έχει αποτύχει στις ευρωεκλογές, διαιρεί συνέχεια το κόμμα, εκφράζει άλλες θέσεις όπως ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία… Το έχετε ακούσει αυτό από το 1974; Έχετε ακούσει το χουντικό τρίπτυχο “πατρίς – θρησκεία – οικογένεια” αντί για το τρίπτυχο του Πολυτεχνείου ή της 3ης Σεπτεμβρίου; Δεν είναι καν δημοκρατικό κόμμα αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με ορατό το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ