Φορολογικές δηλώσεις: Στις 2 Ιουλίου η αυτόματη υποβολή τους – Οι «κίνδυνοι» για τους φορολογούμενους

Τελειώνει ο χρόνος για την υποβολή στις φορολογικές δηλώσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ έχει αναρτηθεί μάλιστα ένα χρονόμετρο που υποδεικνύει το διάστημα που απομένει μέχρι τις 26 Ιουλίου οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Ειδικά 1,3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι που θέλουν να προλάβουν πριν η ΑΑΔΕ αντλήσει αυτόματα τη δική τους δήλωση, όπως είναι προσυμπληρωμένη, θα πρέπει να το πράξουν μέχρι και την 1η Ιουλίου. Στις 2 Ιουλίου η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην εκκαθάριση της δήλωσης με βάση τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα σε αυτή.

Ωστόσο μέχρι τις 2 Ιουλίου η παραπάνω κατηγορία φορολογουμένων έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τη δήλωση. Πριν το πράξουν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν τους προσυμπληρωμένους κωδικούς που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, επιδόματα, προστατευόμενα μέλη και εάν διαπιστώσουν λάθη ή παραλείψεις έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε διορθώσεις.

Φορολογικές δηλώσεις: Διορθώσεις χωρίς πρόστιμο έως και 26 Ιουλίου

Διορθώσεις μπορούν να γίνουν χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις έως τις 26 Ιουλίου. Στην περίπτωση που η τροποποιητική δήλωση υποβληθεί μετά την 26η Ιουλίου και προκύπτει αυξημένος φόρος για καταβολή, τότε θα ακολουθούν και πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 26 Ιουλίου, τα στατιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι μόλις το 1/3 των φορολογικών δηλώσεων έχει υποβληθεί. Ο αριθμός των Ε1 ξεπερνά τα 2,67 εκατ. σε σύνολο 6,4 εκατ. δηλώσεων που απομένουν να υποβληθούν. Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν προχωρήσει τη διαδικασία υποβολής ξεπερνούν τις 404.000.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ