Υπόθεση Καμμένου: Ο Μητσοτάκης σε πανικό – Η ΝΔ εργαλειοποιεί τα ηχητικά για να σώσει την εικόνα της

Ο Μητσοτάκης σε πανικό: Η ΝΔ εργαλειοποιεί τα ηχητικά Καμμένου για να πλήξει τον Τσίπρα, επιχειρώντας να καλύψει τα δικά της σκάνδαλα και την κυβερνητική ανεπάρκεια

Η Πυθία αποκαλύπτει


Η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη χαρακτηρίζεται από γαλάζιους βουλευτές «δώρο εξ ουρανού». Στην πραγματικότητα, όμως, αποδεικνύει τον πανικό της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ψάχνουν με κάθε τρόπο να αλλάξουν την ατζέντα μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεχείς αστοχίες της κυβέρνησης.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Άμυνας να μιλά για παρέμβασή του στο επιτελείο Τραμπ μπορεί να σοκάρουν, αλλά το πώς τα αξιοποιεί η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα: ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί Καμμένου για να κρύψει τις δικές του πολιτικές αδυναμίες και τα συνεχιζόμενα πλήγματα στην αξιοπιστία του.


Η στοχοποίηση Τσίπρα ως σωσίβιο για τον Μητσοτάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να συνδέσει τον Καμμένο με την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον… «διαφήμιση» του rebranding του πρώην πρωθυπουργού. Η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία. Αποκαλύπτει την στρατηγική του Μητσοτάκη να ενισχύσει τη σεναριολογία επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, η οποία βολεύει το Μέγαρο Μαξίμου, αφού θα κερματίσει περεταίρω τον προοδευτικό χώρο.

Η ΝΔ επιχειρεί να αναστήσει τεχνητά το παρελθόν για να αποφύγει να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα του παρόντος: ακρίβεια, σκάνδαλα, διαφθορά και διορισμούς «ημετέρων». Ο Μητσοτάκης χρειάζεται τον Καμμένο για να θολώσει το τοπίο, αδυνατώντας να σταθεί πολιτικά μόνος του.


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως προπέτασμα καπνού

Η κυβέρνηση επαναφέρει διαρκώς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εμφανίσει τον Τσίπρα ως «βαρίδι». Όμως στην πραγματικότητα, ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το παρελθόν ως προπέτασμα καπνού για να καλύψει τη σημερινή του ανικανότητα.

Οι αναφορές στη συνεργασία με τον Καμμένο δεν λένε τίποτα σε έναν λαό που βλέπει την ακρίβεια να καλπάζει, το κράτος δικαίου να καταρρέει και τον πρωθυπουργό να επιβιώνει πολιτικά μόνο με επικοινωνιακά τρικ.


Το Μαξίμου μπροστά στην επανεμφάνιση Τσίπρα

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist και η προαναγγελία δημιουργίας νέου κόμματος προκαλεί νευρικότητα στο Μαξίμου. Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει «αντεπίθεση» στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, αλλά τα όπλα του είναι αδύναμα: στηρίζονται αποκλειστικά στον Καμμένο.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κοινωνία έχει κουραστεί από την αλαζονεία και τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Το rebranding Τσίπρα ωστόσο αποτελεί σωσίβιο για τη ΝΔ, που βρίσκει επιτέλους αντίπαλο.


«Το καλό παιχνίδι τώρα ξεκινάει» – Η αλαζονεία που εκθέτει τη ΝΔ

«Το καλό παιχνίδι τώρα ξεκινάει», είπε βουλευτής της ΝΔ στη Βουλή. Η κυνική αυτή δήλωση αποκαλύπτει πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη δημόσια ζωή: σαν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι λάσπης, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Η εργαλειοποίηση της υπόθεσης Καμμένου δείχνει ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει τίποτα να προσφέρει πέρα από επιθέσεις, αποπροσανατολισμό και πολιτικά τρικ. Όσο οι αποκαλύψεις για την ίδια τη ΝΔ θα πληθαίνουν, τόσο το Μαξίμου θα επιχειρεί να «ανασταίνει» φαντάσματα του παρελθόντος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας