Τσιρίδες και ουρλιαχτά στον Λυκαβηττό και Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η… Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Το τι περιλαμβάνει το παρασκήνιο του πρόσφατου, εκλογικού και τελευταίου ανασχηματισμού, στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν λέγεται.

Αρχικά να σας πως για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου – και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησε η διεφθαρμένη Ούρσουλα στον Έλληνα πρωθυπουργό – ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη απορρίψει την περίπτωση του Μαργαρίτη Σχοινά. Τα όσα ακούγονται δε για Γεραπετρίτη και Τζιτζικώστα δεν ισχύουν, ενώ απομακρύνεται η περίπτωση του Θόδωρου Σκυλακάκη.

Ποιος θα είναι; Ποιος θα είναι;

Λοιπόν, διαβάστε. Ένα από τα κυρίαρχα σενάρια πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν ότι ο αγαπημένος φίλος, ο εκλεκτός της Μαρέβας, ο Σταύρος Παπασταύρου – που για τα μάτια του κόσμου απομακρύνθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον εξευτελισμό του με τον Γιάννη Μπρατάκο στη βίλα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη – προοριζόταν για το υπουργείου Δικαιοσύνης. Τελικά ο Μητσοτάκης υποχώρησε έναντι των πιέσεων να μην εξευτελίσει με την απομάκρυνσή του, τον πιστό και πρόθυμο, ΠΑΣΟΚο Φλωρίδη.

Το επόμενο σενάριο ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου να αξιοποιούταν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Προς αυτή την κατεύθυνση πίεζαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και η Μαρέβα. Άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα αντιδρούσαν και ο Μητσοτάκης τελικά δεν τόλμησε να τοποθετήσει τον κολλητό της συζύγου του στο συγκεκριμένο υπουργείο. Δεν πήρε το ρίσκο.

Όπως καταλαβαίνετε στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι έγινε χαμός. Τσιρίδες και ουρλιαχτά ακούστηκαν σε όλο το Λυκαβηττό. Γιατί; Γιατί ο στενός φίλος της Μαρέβας είχε μείνει εκτός. Είχε προηγηθεί και ένας ακόμη άγριος καβγάς, όπως σας είχα αποκαλύψει, για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να ακούει κανέναν, “σήκωσε” το θέμα με το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη, το οποίο τελικά γύρισε μπούμερανγκ.

Τελικά ο Μητσοτάκης για να εξευμενίσει την Μαρέβα, αποφάσισε – τουλάχιστον αυτό ισχύει μέχρι στιγμής – να τοποθετήσει τον Σταύρο Παπασταύρου στη θέση του Επιτρόπου. Δηλαδή θα τοποθετήσει την… Μαρέβα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ