Τσίπρας και Παπανδρέου καλεσμένοι της Ντόρας Μπακογιάννη για χαρούμενο σαββατοκύριακο στα Χανιά

Διακομματικές «προσεγγίσεις» με άρωμα τσικουδιάς – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ταβέρνα

Η Πυθία καταγράφει

Σκηνές βγαλμένες από σενάριο πολιτικού θεάτρου εκτυλίσσονται αυτό το Σαββατοκύριακο στα Χανιά, όπου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου συναντώνται – όχι σε κάποιον πολιτικό διάλογο ή debate – αλλά δίπλα στο κύμα, με ρακή στο χέρι και αρνί στη σχάρα.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, που τον τελευταίο καιρό έχουν βρει κοινή γλώσσα στα διεθνή φόρα και στα αμφιθέατρα του Χάρβαρντ, αυτή τη φορά «συμμαχούν» στην Κρήτη. Καλεσμένοι της Ντόρας Μπακογιάννη, συμμετέχουν σε μια υψηλού επιπέδου αλλά και γαστρονομικά πλούσια σύναξη, στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Το πολιτικό Κολυμπάρι και η… Πολυρρήνια

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στις 26 και 27 Μαΐου, φέρνει στα Χανιά 73 βουλευτές από 28 χώρες. Ωστόσο, τα φώτα πέφτουν στη «συμπόρευση» Τσίπρα και Παπανδρέου, οι οποίοι – όπως δείχνουν τα πράγματα – ξέρουν καλά να συνδυάζουν το πολιτικό με το παραδοσιακό.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στήνει το σκηνικό στο Κολυμπάρι, όπου το ρεστοράν «Μύλος» ετοιμάζει αυθεντικές κρητικές λιχουδιές για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Τη Δευτέρα, η παρέα μεταφέρεται στην ταβέρνα «Γραμβούσα» και ακολουθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πολυρρήνιας – γιατί και η πολιτική έχει ανάγκη από λίγο… ιστορικό βάθος.

Η καλύτερη δουλειά είναι… να ‘σαι πρώην!

Μπορεί στην Αθήνα το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει, στην Κρήτη όμως, πρώην πρωθυπουργοί απολαμβάνουν τοπικές γεύσεις και αμοιβαίους εναγκαλισμούς. Οι χαλαρές στιγμές στην Κρήτη, η τσικουδιά και οι κουβέντες χωρίς κάμερες ίσως να «χτίζουν» κάτι παραπάνω από απλές αναμνήσεις.

Γιατί τελικά, όπως αποδεικνύεται ξανά, στην Ελλάδα του 2025… το να είσαι πρώην είναι πράγματι η «καλύτερη δουλειά»!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πυρηνική βόμβα από κορυφαίο υπουργό του Τσίπρα: «Δεν έπρεπε να ρίξουμε τον Σαμαρά. Δεν έπρεπε να πάρουμε την εξουσία»

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...