Τρόμος στο Μαξίμου, ανατροπές και εκπλήξεις: Η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ κάτω από το στόχο που έθεσε ο Μητσοτάκης

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Σας έχω γράψει ουκ ολίγες φορές ότι οι δημοσκόποι, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, δέχονται πολύ ισχυρές πιέσεις από το Μαξίμου, ώστε να μην δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%.

Έτσι οι γκαλοπατζήδες κάνουν κυριολεκτικά την τρίχα τριχιά. Άγνωστο με ποια κριτήρια και με ποια μεθοδολογία και με κίνδυνο να δοκιμάσουν το πικρό ποτήρι του εξευτελισμού το βράδυ των ευρωεκλογών, “τραβούν” προς τα πάνω, με αφετηρία τη πρόθεση ψήφου η οποία κινείται σε χαμηλά επίπεδα, τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος.

Όμως, όπως όλα δείχνουν, τα μαντάτα είναι άσχημα, είναι πολύ άσχημα για το διεφθαρμένο σύστημα Μητσοτάκη. Η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ κάτω από το 33%, δηλαδή το όριο επιτυχίας που έχει θέσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Τόσο οι δημοσκόποι, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζουν ότι η ΝΔ βρίσκεται κάτω από το 30% και το ποσοστό που πιθανότατα θα πάρει είναι το 28%. Μήπως, όμως, τα πράγματα εξελιχθούν σε εφιάλτη για τη διεφθαρμένη παρέα που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου;

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis δείχνει τη ΝΔ πολύ χαμηλά στην πρόθεση ψήφου, δηλαδή κάπου στο 25,4%, δηλαδή 1,3% πιο κάτω από την μέτρηση του Απριλίου. Στο παρασκήνιο οι δημοσκόποι, χωρίς να δέχονται την ασφυκτική πίεση του Μητσοτάκη, ο οποίος τους τηλεφωνούσε προσωπικά από την Τήνο το Πάσχα, ισχυρίζονται ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τη φέτα, το ξεμπρόστιασμα του πολιτικού απατεώνα Μητσοτάκη με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ακρίβεια που έχει τσακίσει τους πολίτες και φυσικά οι νεότερες εξελίξεις και αποκαλύψεις για το έγκλημα των Τεμπών δημιουργούν τάσεις μεγαλύτερης πτώσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας που κατρακυλά.

Εκτός αυτών, όλες οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν εξαιρετικά χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ και διαρροές προς άλλα κόμματα. Το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου έχουν ήδη εκτοξευθεί και το βράδυ των ευρωεκλογών θα είναι διψήφιο. Η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο του 3%. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Νίκη, ενώ πολλοί νεοδημοκράτες κατευθύνονται στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου “Δημοκράτες”.

Το βράδυ των ευρωεκλογών οι εκπλήξεις και οι ανατροπές θα είναι πολύ μεγάλες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....