Τραγωδία στο Μπέλγκοροντ: Η Ρωσία κατηγορεί ανοικτά την Ουκρανία για «τρομοκρατική επίθεση»

Σοκαριστική εξέλιξη στην πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπου τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 110 τραυματίστηκαν σε επίθεση που αποδίδεται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Kommersant, πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την περιφέρεια του Χαρκόβου χτύπησαν ένα παγοδρόμιο σε κεντρική πλατεία της πόλης, σπίτια και ένα εμπορικό κέντρο. Αναφορές από το ουκρανικό πρακτορείο RBC-Ukraine κατηγορούν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Μπέλγκοροντ, απαντώντας σε βομβαρδισμούς από τη Ρωσία την προηγούμενη ημέρα.

Η Ρωσία κατηγορεί ανοικτά την Ουκρανία για «τρομοκρατική επίθεση», ενώ οι αντιδράσεις από την παγκόσμια κοινότητα δεν έχουν αργήσει. Το Λονδίνο επισημαίνει ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο και ζητά προστασία για όλους τους αμάχους. Η Ουκρανία υπογραμμίζει το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα και κατηγορεί τη Ρωσία για στοχοποίηση αμάχων. Ο Συμβολίας Ασφαλείας του ΟΗΕ κλήθηκε να αξιολογήσει τα γεγονότα, ενώ η παγκόσμια κοινότητα εκφράζει βαθύτατη λύπη για το αυξανόμενο ανθρώπινο κόστος του πολέμου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ