Τραγικές εξελίξεις για τον Νίκο Κοκλώνη στην υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σε νέα, πέραν των 18 μηνών αυτή τη φορά, παράταση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων (λογαριασμών κλπ.) του τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή Νίκου Κοκλώνη, προχώρησε μετά από πρόταση των οικονομικών εισαγγελέων που επιβλέπουν την έρευνα, με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως μεταδίδει ο Νίκος Μποζιονέλος στο dailymedia.com.gr, το υπ’ αριθμόν 2634 βούλευμα του Συμβουλίου εκδόθηκε στις 13 Αυγούστου και παρατείνει τη δέσμευση των λογαριασμών του προκειμένου να διασφαλιστεί, όπως σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται, το δημόσιο συμφέρον ενόψει της έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργείται για τις εταιρίες του παραγωγού και παρουσιαστή.

Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων αποφασίστηκε με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ε.τ Χαρ. Βουρλιώτη, τον Φεβρουάριο του 2023.

Το πόρισμα της Αρχής διέτασσε καταρχήν την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών κάνοντας λόγο για ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, γι’ αυτό ζητείτο από την εισαγγελία η διερεύνηση αδικημάτων όπως φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά του δημοσίου. Η ζημία υπολογιζόταν (κατ’ αρχήν) σε εκατομμύρια ευρώ και μιλούσε ακόμα και για «παράνομες δραστηριότητες αγνώστων προσώπων στο εξωτερικό».

Από τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών εξαιρέθηκε ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ώστε να καταβάλλονται κανονικά τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους των εταιρειών του (Barking Well Media).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ