Το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στην Αθηνά Λινού λίγο πριν από τη διαγραφή της

Για τη διαγραφή της, αλλά και τη διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο Action 24 η βουλευτής Αθηνά Λινού. Αναφερόμενη στην επίθεση Πολάκη στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και τη φόρτισή της κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, είπε ότι δεν περίμενε να ακουστούν ποτέ αυτά τα λόγια για κανέναν άνθρωπο και ντράπηκε για το επίπεδο της Βουλής. «Όταν ο κ. Βαρτζόπουλος παρακαλεί τον Πολάκη να σταματήσει και συνεχίζει την επίθεση σε μία γυναίκα, τι θα κάνατε;» είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής για να προσθέσει πως δεν κατηγόρησε τον Πολάκη και ότι το μόνο που σκέφτηκε ήταν να υπερασπιστεί αυτή τη γυναίκα.

«Ξέρετε ότι είμαι από την Καρδίτσα και μεγάλωσα στις λαϊκές τάξεις σε μια αριστερή οικογένεια. Δεν σκέφτηκα ούτε ποιον κατηγορούσα, που δεν νομίζω ότι κατηγόρησα τον κ. Πολάκη. Το μόνο που σκέφτηκα είναι να υπερασπιστώ αυτή τη γυναίκα που δεν είχε δικαίωμα λόγου, βάσει του Κανονισμού της Βουλής. Δεν σκέφτηκα με ποιον τα “χαλάω”» ανέφερε η Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι δεν θα άλλαζε κάτι στη συμπεριφορά της.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είπε ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που ακολούθησε και ανακοινώθηκε η διαγραφή Πολάκη πήρε τον λόγο για να δηλώσει πως «ο Παύλος είναι φίλος μου και παραμένει φίλος μου».

Όταν ρωτήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη που αμφισβήτησε τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου «Prolepsis» απάντησε, «Με τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη ακόμη και την ημέρα της διαγραφής δεν συζήτησα κάτι τέτοιο. Σε κάποια φάση μου είπε ότι χρειάζεται μια γνωμοδότηση ότι μπορούσα να είμαι στο ινστιτούτο και ταυτόχρονα βουλευτής. Πήρε τη γνωμοδότηση και επεσήμανε ότι εγώ είχα παραιτηθεί μέσα στο σωστό όριο που έπρεπε να παραιτηθώ, ακόμη και αν συμμετείχα σε κερδοσκοπική εταιρεία. “Το Prolepsis είναι ΑΜΚΕ” είπε για να προσθέσει σε άλλο σημείο, «Με ένα SMS, o Καπνισάκης μού ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων ονόματα. Μου ζητούσε για μερικούς από αυτούς παρότι είχε τα αρχικά, είχε τα τρία στοιχεία του ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Μου ζήτησε ονόματα. Αυτό έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη ήμασταν όλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Καπνισάκη, στην ΚΟ που ζητήθηκε η διαγραφή του κ. Φάμελλου. Τέθηκε το θέμα στην ψηφοφορία. Ο κ. Καπνισάκης έμπαινε-έβγαινε στην αίθουσα, συναντηθήκαμε 2-3 φορές, δεν μου είπε τίποτα. Ψήφισα αντίθετα με την πρόταση του προέδρου. Την άλλη μέρα παίρνω SMS από τον κ. Καπνισάκη, πουθενά δεν εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, που μου ζητά την παραίτησή μου και την επιστροφή της έδρας μου».

Τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα και για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο μέλλον ανέφερε, «Αυτό θα το αποφασίσουν οι Αριστεροί. Σημασία έχει αυτοί που θα παίξουν τον κύριο ρόλο να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν αν χρειαστεί, όπως έκανε και ο Αλέξης, ανεξάρτητα αν ήταν σωστό ή λάθος και θα είναι περισσότερο έτοιμοι», ενώ κλείνοντας αποκάλυψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της τηλεφώνησε λέγοντας χαρακτηριστικά, «Μου τηλεφώνησε πριν από τη διαγραφή μου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ