Το τελευταίος να κλείσει την πόρτα: Εγκαταλείπουν τον Ανδρουλάκη τα εκσυγχρονιστικά απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ – Σε ποιο κόμμα πηγαίνουν (Όλα τα ονόματα)

Οι τελευταίες ειδήσεις είναι πράγματι ενδεικτικές:

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει την Εύη Χριστοφιλοπούλου για νέο πρόεδρο τη Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπιών Δεδομένων.

– Ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής εδώ καικαιρό φλερτάρει στο τέλος του πολιτικού του βίου να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία με τη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος, μάλιστα, απαξιεί να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, εκτιμώντας προφανώς ότι στο τέλος θα μπορέσει να πετύχει το στόχο του! Από τον ίδιο νομό, άλλωστε, προέρχεται και η (επίσης «πράσινη») Άννα Ροκοφύλλου, που ανακοινώθηκε υποψήφια βουλευτής του Κυριάκου στην Α΄Αθηνών!

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Από τις δυο αυτές περιπτώσεις σήμερα θα επικεντρώσουμε στην Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή για διαφόρους λόγους δεν θέλει ή δεν του επιτρέπουν οι συσχετισμοί να διεμβολίσει περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ υπουργοποιώντας στελέχη του, τους προσφέρει σειρά θέσεων. Πρόεδρος στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στην Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Άννα Διαμαντοπούλου προσωπικά την εξαιρούμε, καθώς έδωσε μάχη για τον ΟΑΣΑ ως υποψήφια της χώρας- και, μάλιστα, πήγε (με την αξία της) πολύ ψηλά, φτάνοντας στο παρά πέντε να κάνει την έκπληξη!

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ανάγκη και τη βουλιμία «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ για αξιώματα, προκειμένου να διεμβολίσει ακόμα περισσότερο τη Χαριλάου Τρικούπη υπό τη νέα της ηγεσία. Τα δε στελέχη των «εκσυγχρονιστών» που με την εκλογή Ανδρουλάκη έδειξαν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, το κάνουν μόνο για να πάρουν ρόλους και για να σύρουν πιο φανερά τη νέα ηγεσία στο άρμα Μητσοτάκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν τους έδωσε ρόλους, με αποτέλεσμα να αποτραβιούνται όλο και περισσότερο από τη Χαριλάου Τρικούπη, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα παραιτηθούν από την προσπάθεια να εμποδίσουν το νέο πρόεδρο του κόμματος να κινηθεί για συμμαχίες κόντρα στον Μητσοτάκη.

Να θυμίσουμε πως κορυφαία στελέχη των «εκσυγχρονιστών» έχουν συστρατευτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που δείχνει τις επιλεκτικές σχέσεις μεταξύ των κάποτε «αντίπαλων» στρατοπέδων.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως ο τελευταίος «εκσυγχρονιστής» που θα φύγει από τη Χαριλάου Τρικούπη …να κλείσει και την πόρτα!
ΥΓ: Υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως πχ ο Νίκος Χριοστοδουλάκης, ο οποίος τιμά την ιστορία του, την προσωπικότητά του και την ιδεολογία του. Και με τη σειρά μας θα πρέπει να τον τιμάμε διπλά και τριπλά-ακόμα και αν πράττει απλώς το αυτονόητο!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου