Το σκοτεινό παρελθόν της Έλενας Ακρίτα: Το 2013 έφυγε από το Twitter, το 2025 κάνει bullying σε δημοσιογράφους

Η δημόσια καταδίκη ενός δημοσιογράφου από μία βουλευτή που κάποτε… καθόταν εκεί που καθόταν ο Γερμανής της Χρυσής Αυγής; Η υποκρισία σε πρώτο πλάνο.

Η Πυθία σχολιάζει


Το 2013, η Έλενα Ακρίτα αναγκάστηκε να κλείσει τον λογαριασμό της στο Twitter, μετά από σφοδρή κατακραυγή που δέχτηκε για την εμφάνισή της στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, «ΟΛΑ», την εκπομπή που ξέπλενε προκλητικά την ναζιστική εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”. Το ίδιο έκανε τότε και η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που είχε αναλάβει εργολαβικά το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας.


Πολιτική κριτική με μνήμη επιλεκτική; Όχι, ευχαριστούμε.

Η Έλενα Ακρίτα τότε δεν είχε πρόβλημα. Εμφανιζόταν χαλαρή, άνετη, γελαστή, με παρουσιαστές που με τη σειρά τους είχαν χασκογελούσαν με τον Γερμενή της Χρυσής Αυγής. Και φυσικά είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την οργή του λαού. Ενώ τότε ζητούσε επιείκεια, σήμερα εξαντλεί την κριτική της με ύβρεις κατά δημοσιογράφων, με τους οποίους διαφωνεί.

Το δικαίωμα στην κριτική δεν αναιρεί το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία. Και σίγουρα δεν δίνει σε κανέναν βουλευτή το προνόμιο να εκτοξεύει ύβρεις και να χαρακτηρίζει συναδέλφους του «χρήσιμους ηλίθιους» ή «δημοσιογραφικούς απόπατους».


Η ανάμνηση του 2013: Όταν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι

Η Ακρίτα τότε ζητούσε επιείκεια. Τώρα, δεν τη δείχνει. Ίσως ξέχασε τι σημαίνει δημόσια έκθεση, ίσως ξέχασε τι σημαίνει να βρίσκεσαι στο στόχαστρο. Ίσως πάλι, όπως η ίδια είπε εκείνη την εποχή: «Να μην χαλιώνται οι αναμάρτητοι».

Δείτε την εικόνα που ακολουθεί:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα