Το προσφυγικό «ναυάγιο του πολιτισμού» μας

«Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε πρόσφυγες στην Λέσβο και απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη», γράφει η Rheinische Post με τίτλο «Ναυάγιο του πολιτισμού»: «Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μετανάστευση ως “παγκόσμιο πρόβλημα” θυμίζοντας τη μοίρα πολλών που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Μίλησε μάλιστα για “ναυάγιο του πολιτισμού”, χαρακτηρίζοντας τη Μεσόγειο “νεκροταφείο χωρίς ταφόπλακες”: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη Mare Nostrum να γίνει θάλασσα των νεκρών”, τόνισε ο Ποντίφικας».

«Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο. Το 2016 πήρε δώδεκα σύρους πρόσφυγες μαζί του στη Ρώμη, σημειώνει η Tageszeitung (taz) του Βερολίνου με τίτλο «Κριτική στην διαχείριση του προσφυγικού»: Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Ο Ποντίφικας απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου λέγοντας: «Σας καλώ να σταματήσουμε να αγνοούμε την πραγματικότητα και να απωθούμε ή να μεταθέτουμε σε άλλους τις ευθύνες για το μεταναστευτικό».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;