Το ποσοστό της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση που ταρακούνησε το Μαξίμου

Το πολιτικό τοπίο φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει μετά τις ευρωεκλογές και κομβικό ρόλο στη διατήρηση της ΝΔ ως πρώτο κόμμα παίζουν οι «εμφύλιοι» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει μεγαλώσει, γεγονός που αποδεικνύουν και οι τάσεις της MRB για τον Ιούλιο. Από αυτές προέκυψαν δεδομένα που έχουν ταρακουνήσει το Μέγαρο Μαξίμου και έχουν προκαλέσει προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, το 67% καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και μόνο το 27,5% πιστεύει πως το πρόβλημα είναι θέμα έλλειψης αποφασιστικότητας ή ταχύτητας. Ουσιαστικά ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι δυσαρεστημένο από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, κάτι που έχει ταρακουνήσει το Μαξίμου.

Από τις τάσεις προέκυψε επίσης πως τα ποσοστά των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν παραπέμπουν σε κόμματα εξουσίας, σύμφωνα με το dnews.gr. Η πλειοψηφία των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντροαριστεροί και Αριστερά επιθυμούν συνεργασίες σε αντίθεση, από αυτό που πράττουν οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο φόβος παραμένει κυρίαρχο συναίσθημα με αυξητική τάση σε σχέση με έξι μήνες πριν, όπως και η οργή ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η παραίτηση.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ