Το παρασκήνιο πίσω από την αντιπαράθεση Σαββίδη – Μυστακίδη, τα 250.000.000 ευρώ και ο πραγματικός στόχος: ΟΛΘ, όχι ο ΠΑΟΚ

Οι επενδυτικές κινήσεις, το παρασκήνιο με το λιμάνι Θεσσαλονίκης και η σιωπή του Μαξίμου


Ο επιχειρηματικός «πόλεμος» μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και Τέλη Μυστακίδη παίρνει νέες διαστάσεις, με φόντο όχι μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά –όπως φαίνεται– κάτι πολύ πιο σημαντικό: τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Οι κινήσεις και τα μηνύματα, έμμεσα και άμεσα, κλιμακώνονται, ενώ το ερώτημα αν το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ή… αγνοεί, γίνεται πλέον κεντρικό.


Από τον ΠΑΟΚ στο ΟΛΘ: η κίνηση με τον “κούριερ” και τα 250 εκατομμύρια

Σε μια εξέλιξη που προκάλεσε αίσθηση, ο Τέλης Μυστακίδης φέρεται να απέστειλε με… κούριερ έγγραφο στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, το οποίο βεβαιώνει ότι υπάρχουν 250 εκατ. ευρώ διαθέσιμα στον λογαριασμό του. Όχι εγγυητική επιστολή – «proof of funds», δηλαδή μια απλή βεβαίωση ύπαρξης κεφαλαίων.

Το γεγονός ότι αυτό συνέπεσε με την προγραμματισμένη άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη μόνο τυχαίο δεν θεωρείται από όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο. «Σαν σενάριο από πολιτικό θρίλερ», λένε χαρακτηριστικά παράγοντες της πόλης.


Πίσω από τον ΠΑΟΚ, το λιμάνι Θεσσαλονίκης;

Το κεντρικό ερώτημα δεν είναι πλέον αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ, αλλά αν αυτό αποτελεί “προκάλυμμα” για κάτι βαθύτερο. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο πραγματικός στόχος του Μυστακίδη δεν είναι το ποδοσφαιρικό σωματείο, αλλά ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)«το πετράδι του στέμματος της αυτοκρατορίας Σαββίδη», όπως χαρακτηρίζεται στον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι παλιές σχέσεις του Μυστακίδη με την οικογένεια Ντρέιφους, η οποία είχε επιχειρήσει να αποκτήσει τον ΟΛΘ στο παρελθόν χωρίς επιτυχία, φουντώνουν τις υποψίες για ένα συντονισμένο σχέδιο επαναφοράς.


Μαξίμου σε αδράνεια ή σε άγνοια;

Το ερώτημα που πλανάται πλέον είναι «γνωρίζει ή όχι το Μέγαρο Μαξίμου για τις πρωτοβουλίες Μυστακίδη;» Αν ναι, γιατί δεν αντιδρά; Αν όχι, πώς επιτρέπει την κλιμάκωση ενός ενδοεπιχειρηματικού πολέμου στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο Ιβάν Σαββίδης έχει διαχρονικά ισχυρή κοινωνική επιρροή;

Οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης σε μια κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή είναι ορατοί, ιδιαίτερα όταν στο παρασκήνιο κινούνται και ξένα συμφέροντα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.