Το ντοκουμέντο που δίνει απαντήσεις στην υπόθεση της Πάτρας: «Η Ίριδα κατέληξε με το πανάκι στο στόμα»

Στην τελική ευθεία, παρά τις συνεχείς αναβολές. βρίσκεται η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. 

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τη Μαλένα και την Ίριδα, έχουν δείξει, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», πως δεν ευθύνεται για τον θάνατό τους κάποια τοξική ουσία.

Αντίθετα το έγγραφο πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων που παραδόθηκε στους υπεύθυνους για την έρευνα ιατροδικαστές, οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα δύο κοριτσάκια υπέστησαν ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους, αποτελεί στοιχείο – «κλειδί» για τα αίτια του θανάτου του.

Τα εργαστήρια έδειξαν ότι αυτό που βρέθηκε δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του παιδιού, αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.
Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

«Ασφυκτικός θάνατος»

Εκτός αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες εντόπισαν και στον εγκέφαλο του βρέφους αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία. Υπάρχουν και ηπατικές αλλοιώσεις επίσης συμβατές με υποξία στην Ίριδα και τη Μαλένα.

Αυτή η υποξία εφόσον δεν συνδέεται με δηλητηρίαση ή παθολογικά αίτια, θεωρείται ότι προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο.

Ο φλεβόκομβος στον οποίο είχε στηριχθεί για το θάνατο της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου, ως εύρημα από τις νέες ιστολογικές εξετάσεις, δεν έχει εξαιρεθεί. Τα καρδιογραφήματα του παιδιού όμως ήταν αρνητικά, άρα δεν θα μπορούσε σύμφωνα με τους επιστήμονες να αποτελέσει αιτία θανάτου στην παρούσα φάση, γιατί πολύ απλά θα είχε οδηγήσει σε θάνατο το βρέφος από τον πρώτο καιρό της ζωής του.

Οι έρευνες συνεχίζονται όπως και οι καταθέσεις

Στην Πάτρα για στοχευμένες συμπληρωματικές καταθέσεις, σε συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκεται κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ήδη έχουν πάρει πολύωρη κατάθεση από την ιατροδικαστή που είχε διενεργήσει την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή στην Ίριδα, Αγγελική Τσιόλα. Είναι η μάρτυρας που σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου στις εισαγγελικές Αρχές των Πατρών για τους περίεργους θανάτους των παιδιών.

Ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, που θεωρείται πρόσωπο-«κλειδί» στην όλη ιστορία, κατέθετε για ώρες στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα.

Για την Τζωρτζίνα, υπενθυμίζεται ότι στις ενδελεχείς τοξικολογικές εξετάσεις, είχε βρεθεί η κεταμίνη όχι μόνο στο αίμα της, αλλά και στα ούρα της. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι χορηγήθηκε στο παιδί όσο ήταν ζωντανό, πρόλαβε να μεταβολίσει κάποια ποσότητα ο οργανισμός της και ο θάνατος επήλθε σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 10 – 15 λεπτών.

Η μόνη εκκρεμότητα τοξικολογικών εξετάσεων για την Τζωρτζίνα ήταν τα τέσσερα φιαλίδια με αίμα που εστάλησαν πρόσφατα από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ» δεν εντοπίστηκε σε αυτά κεταμίνη ή άλλο ύποπτο φάρμακο. Αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες ήταν αναμενόμενο καθώς τα δείγματα ελήφθησαν κατά την τυπική νοσηλεία.

Τα επόμενα 24ωρα θα παραδοθεί το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και κατά συνέπεια στην εισαγγελία. Στην πορεία αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις για το κλείσιμο αυτής της υπόθεσης που συγκλόνισε όσο καμία άλλη το πανελλήνιο.

Λέων: Βασικό πειστήριο το πανάκι της Ίριδας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων υποστήριξε ότι πέρα από τα ιατροδικαστικά ευρήματα για την περίπτωση της Ίριδας υπάρχει και ένα πειστήριο.

«Το πανάκι είναι ένα βασικό πειστήριο, που από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ότι είναι οροαιματηρό υγρό, σημαίνει ότι αυτό το πανί μπήκε στο στόμα του παιδιού από το δράστη, παρέμεινε για αρκετή ώρα, γιατί πρέπει να πούμε ότι για να “σκάσει” ο πνεύμονας χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Δηλώνει αυτή την παρατεταμένη προσπάθεια που φέρνει τη βλάβη στον εγκέφαλο και τις ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, ο χρόνος που χρειάζεται για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί με φραγμό των αναπνευστικών οδών είναι περίπου ένα λεπτό. «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος, που ο δράστης είναι αποφασισμένος, καθώς έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να άρει την απόφραξη» συμπλήρωσε. 

Η Ίριδα κατέληξε με το πανάκι στο στόμα

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε πως το γεγονός ότι στο πανάκι της Ίριδας βρέθηκε οροαιματηρό υγρό σημαίνει ότι κατέληξε με το πανάκι στο στόμα του.

«Αν ακούσουμε τι υποστήριξε η μητέρα, είπε ότι βρήκε ένα πανάκι εκτός τους στόματος του παιδιού, κάπου στην κούνια της. Οπότε αυτός που το έβαλε, το έβγαλε και το άφησε κάπου αλλού» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιλιγγο προκαλούν τα χρήματα που βγάζει η εταιρεία του Νίκου Ευαγγελάτου

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Newsit Εταιρεία ΕΠΕ του...

Έκρυψαν το 8,3% του κόμματος Κασσελάκη σε δημοσκόπηση

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Βρισκόμαστε...

Η άγνωστη μάχη ανάμεσα σε Μαρινάκη και Αλαφούζο πριν τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το θέμα του Σαββατοκύριακου...