Το ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε τα μεγαλύτερα αεροπορικά γυμνάσια της ιστορίας του

Το ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε σήμερα τα μεγαλύτερα αεροπορικά γυμνάσιά του, μια επίδειξη ισχύος στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη που είχε στόχο να καταδείξει την ενότητα των μελών της συμμαχίας, κυρίως έναντι των εν δυνάμει απειλών της Ρωσίας.

«Θέλαμε να δείξουμε πως αυτές οι 25 διαφορετικές χώρες μπορούν να επιχειρούν μαζί από την πρώτη ημέρα και τα καταφέραμε», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο αρχηγός της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ίνγκο Γκέρχαρτς.

Στα γυμνάσια αυτά, που συντόνιζε η Γερμανία και τα οποία έφεραν την ονομασία «Air Defender 23», συμμετείχαν περίπου 250 στρατιωτικά αεροσκάφη από 25 χώρες μέλη και εταίρους του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και η Σουηδία, χώρα υποψήφια για να ενταχθεί στη συμμαχία.

Έως 10.000 άτομα συμμετείχαν στην άσκηση, που είχε στόχο κυρίως την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της προστασίας από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους κρουζ σε περίπτωση επίθεσης εναντίον πόλεων, αεροδρομίων ή λιμανιών που βρίσκονται στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

«Τα γυμνάσια αυτά είχαν πλήρη επιτυχία, όχι μόνο σε τακτικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο της οργάνωσης», δήλωσε ο Γκέρχατς από την αεροπορική βάση του Γιάγκελ, στο Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Από τις 2.000 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί, πραγματοποιήθηκαν οι 1.800, διευκρίνισε, αναλογία «ρεκόρ» για τέτοιου είδους γυμνάσια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ