Το μοναδικό σενάριο για την 3η θέση

Η τρίτη θέση του πρωταθλήματος περνάει από την Τούμπα: Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη με οποιοδήποτε σκορ στο ντέρμπι της Κυριακής (14/5) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ενώ οι Πειραιώτες ταξιδεύουν Θεσσαλονίκη για δύο αποτελέσματα!

Η τελευταία αγωνιστική των PlayOffs αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς παραμένει ανοιχτή η «μάχη» της τρίτης θέσης. Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του στο Βόλο και θέλει να κλείσει με το 2/2 στο φινάλε της σεζόν προκειμένου να είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League της νέας περιόδου.

Απέναντί του θα βρεθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος με το γκολ του Ρέαμπτσουκ πήρε -με τη σειρά του- τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και διατήρησε τη διαφορά από τον Δικέφαλο στους τρεις βαθμούς. Συνεπώς όλα θα κριθούν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας που αναμένεται κατάμεστο για τον «τελικό» με τους Πειραιώτες.

Και μπορεί η διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να παρέμεινε στους τρεις βαθμούς αλλά βάσει των όσων ισχύουν στα κριτήρια της ισοβαθμίας, ο Δικέφαλος με μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ θα ειναι αυτός που θα τερματίσει 3ος στην τελική βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή το βράδυ, θα τον πιάσει στους 70 βαθμούς, αλλά η ισοβαθμία είναι με το μέρος του γιατί θα ενεργοποιηθεί το πρώτο κριτήριο κατάταξης, όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια στην Super League. Κοινώς θα έχει περισσότερους βαθμούς από τον αντίπαλό του στα μεταξύ τους παιχνίδια τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα PlayOffs.

Μέχρι στιγμής, στα μεταξύ τους παιχνίδια, οι βαθμοί ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό είναι μοιρασμένοι, αφού έχουν από τέσσερις:

  • Nίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην κανονική διάρκεια
  • 0-0 στο ντέρμπι της Τούμπας
  • Nίκη του Ολυμπιακού με 3-1 στα PlayOffs

Αυτό σημαίνει πως με τρίποντο στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα φτάσει τους επτά βαθμούς και θα αφήσει την ομάδα από τον Πειραιά στους τέσσερις. Σε περίπτωση ισοπαλίας, το εισιτήριο πάει στον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να παίζουν για δύο αποτελέσματα!

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα κριτήρια κατάταξης που ισχύουν στις ισοβαθμίες σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της Super League:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ