Το μήνυμα της Ελένης Βρεττού για τη δημιουργία του πέμπτου μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ομίλου

Σήμερα καλούμαστε να λάβουμε μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα διαμορφώσει το μέλλον μας για τη δημιουργία του πέμπτου μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ομίλου μετά τις τέσσερις συστημικές, με διαφορά από τον όποιον έκτο». Με αυτό το μήνυμα, μεταξύ άλλων, η CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού περιέγραψε την επόμενη μέρα για τη νέα, υγιή, κεφαλαιακά ισχυρή αλλά και ανθρώπινη όπως είπε, Τράπεζα, που δημιουργείται από την έγκριση των μετόχων για τη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της Παγκρήτιας από την Attica.

Aνοίγοντας τις εργασίες για τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που μετά την Συμφωνία Μετόχων που κυρώθηκε στη Βουλή και μετά τις εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καλείται να εγκρίνει τη συγχώνευση η κυρία Βρεττού μίλησε για τη « μοναδική πραγματική και οριστική λύση για την Παγκρήτια και την Αttica» η οποία δεν είναι «απλώς ένα βήμα , αλλά ενσαρκώνει το όραμά μας για μια νέα τραπεζική πρόταση που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό». Μία νέα τράπεζα, με υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων διπλάσια σε μέγεθος –άνω του 20%- που θα βάλει την παραδοσιακή τραπεζική αλλά και τον πελάτη στο προσκήνιο.

Η Συμφωνία Μετόχων καθιστά εφικτή την ένταξη τιτλοποιήσεων κόκκινων δανείων στον Ηρακλή ΙΙΙ, σηματοδοτώντας την οριστική εξυγίανση στον Ισολογισμό. Είναι μια κομβική εξέλιξη, τόνισε ο κυρία Βρεττού, προσθέτοντας ότι «τον Οκτώβριο ελπίζουμε να προχωρήσουμε και στην κεφαλαιακή ενίσχυση».

Διευκρίνισε ότι η αύξηση δεν έρχεται να καλύψει ζημιές, αλλά να προσδώσει ικανά κεφάλαια για κόστος αναδιάρθρωσης και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, καθώς και κεφάλαια για ανάπτυξη, με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως και να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη.

Με ενεργητικό 10 δισ. ευρώ στο τέλος του 2024 και ενήμερο χαρτοφυλάκιο δανείων 7,6 δισ. ευρώ το 2027 από 3 δισ. ευρώ σήμερα, με προ προβλέψεων κέρδη άνω των 200 εκατ. ευρώ σε μια τριετία. Μια τράπεζα «ανθρώπινη, με στρατηγική στόχευση και ανταγωνιστική τιμολόγηση στις καταθέσεις» όπως την προσδιόρισε η κυρία Βρεττού.

ΠΗΓΗpowergame.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ