Το καθεστώς Ζελένσκι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ;

Όπως μεταδίδει το TASS, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας, η αντιπολίτευση του Κιέβου κατήγγειλε την εμπλοκή του καθεστώτος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού πρώην προέδρου και υποψηφίου στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, πρώην ηγέτης του κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή» και ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ανέφερε σε επιστολή του προς τον Τραμπ ότι οι συνεχείς εκκλήσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για ειρήνη στην Ουκρανία τον έκαναν στόχο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει καταστείλει όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και πλέον αποτελεί καθεστώς, εφόσον αρνήθηκε να κάνει εκλογές μετά τη λήξη της νόμιμης θητείας της κυβέρνησης.

Ο Μεντβεντσούκ ανέφερε ότι η ειρήνη που επιδιώκει ο Τραμπ σημαίνει την απώλεια εξουσίας για το καθεστώς Ζελένσκι και τους Αμερικανούς υποστηρικτές του από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Υποστηρίζει επίσης ότι η φυσική εξόντωση πολιτικών αντιπάλων και η πολιτική διαφθορά είναι συνδεδεμένες με την προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας στην Ουκρανία και τα κέρδη από τον πόλεμο μέσω της πώλησης όπλων σε Ουκρανούς νεοναζί.

Σύμφωνα με τον Μεντβεντσούκ , οι τεράστιες προμήθειες όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία προωθούν την κλιμάκωση της σύγκρουσης και δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους εξάπλωσης όπλων μετά τη λήξη της σύγκρουσης.

Συστήματα αεράμυνας, drones, κατευθυνόμενα πυρομαχικά που έχουν παραδοθεί στο Κίεβο κυκλοφορούν ελεύθερα στη μαύρη αγορά όπλων και χρησιμοποιούνται από ριζοσπαστικές και τρομοκρατικές ομάδες παγκοσμίως.

«Γι’ αυτό, αξιότιμε κύριε Τραμπ, γίνατε εχθρός για τον Ουκρανό νεοναζί Ζελένσκι. Και αυτός ο απατεώνας δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να σας εμποδίσει να κερδίσετε την προεδρική κούρσα» έγραψε ο Μεντβεντσούκ στην επιστολή του.

«Πιστεύω ότι μπορεί να εμφανιστεί ένας ουκρανικός σύνδεσμος στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας».

Ο Μεντβεντσούκ υπενθύμισε ότι μια ημέρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Κύριλο Μπουντάνοφ, είπε ότι οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να οργανώσουν μια απόπειρα κατά της ζωής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και αρκετές ημέρες πριν ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Αντρέι Γερμάκ είχε προειδοποίησε ότι «οι Ουκρανοί που θέλουν να συνάψουν ειρήνη με τη Ρωσία θα εξαλειφθούν».

Πρόσθετα ερωτήματα προκύπτουν από την εμφάνιση του δράστη, Τόμας Μάθιου Κρουκς, σε διαφημιστικό μήνυμα της πολυεθνικής επενδυτικής εταιρείας BlackRock.

Η BlackRock, βασικός χρηματοδότης του καθεστώτος του Κιέβου και μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εκτάσεων γης στην Ουκρανία, είχε έμμισθη σχέση με τον παρ’ ολίγον δολοφόνο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ επέζησε απόπειρας δολοφονίας κατά τη διάρκεια εκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου, όπου τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί.

Ο δράστης, σκοτώθηκε από ακροβολιστές της Μυστικής Υπηρεσίας, ενώ ένας υποστηρικτής του Τραμπ σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ