Το εντυπωσιακό ποσοστό – έκπληξη ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη που καταγράφουν οι δημοσκόποι τα τελευταία 24ωρα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η αλήθεια είναι ότι οι δημοσκόποι, που δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου να βγάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στο 32 με 34%, δεν μπορούν να εκτιμήσουν με ασφάλεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Δεν μπορούν να υπολογίσουν το εύρος της αποχής, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Υπάρχει, όμως, ένα εντυπωσιακό στοιχείο το οποίο καταγράφεται σε όλες τις τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και για το οποίο μιλούν πλέον με μεγάλη βεβαιότητα: Η εντυπωσιακή – ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη τα τελευταία 24ωρα. Ένας ακαθόριστος όγκος ψηφοφόρων, πολλοί εκ των οποίων απολιτίκ, οι οποίοι δεν θα προσέρχονταν στις κάλπες, κατευθύνονται μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαίος δημοσκόπος μου έλεγε χθες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει και επεξεργάζεται να αγγίξει ακόμη και το 21%. Αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο δημιουργούνται νέες προοπτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές. Την ίδια ώρα τα ποσοστά της ΝΔ κατρακυλούν και ανεξάρτητα από όσα λένε οι πιεζόμενοι δημοσκόποι δημόσια και όσα επιθυμεί ο Μητσοτάκης, με δυσκολία θα πιάσει – αν το πιάσει – το ποσοστό του 30%.

Μετά, όλα είναι ανοιχτά…

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...