Το απόλυτο φιάσκο των κυρώσεων της Δύσης – Η Παγκόσμια Τράπεζα συμπεριέλαβε τη Ρωσία στις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου

Το φιάσκο και η καταφανής αναποτελεσματικότητα των κυρώσεων, που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταδεικνύεται πανηγυρικά. Η Παγκόσμια Τράπεζα αναγνώρισε την Ρωσία χώρα υψηλού εισοδήματος και την συμπεριέλαβε στις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου.

Η αναβάθμιση αυτή από έναν κεντρικό πυλώνα της διεθνούς χρηματοοικονομικής πολιτικής της Δύσης επισφραγίζει την αποτυχία των κυρώσεων, στις οποίες εμμένουν ΗΠΑ και ΕΕ, και πυροβολούν… τα πόδια τους.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ρωσικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,6% ενώ εμπόριο και χρηματοπιστωτικός τομέας ανακάμπτουν.

Η ρωσική οικονομία όχι μόνον κατάφερε να υπερκεράσει τις κυρώσεις, αλλά ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία ανερχόμενη από την κατηγορία «υψηλού μεσαίου εισοδήματος» στις χώρες «υψηλού εισοδήματος», σύμφωνα με έκθεση των οικονομολόγων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ισότιμη στην G7

Πλέον η Ρωσία βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και τις άλλες χώρες της G7 και της ΕΕ. Η Ρωσία έχει υπερβεί τα 14.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα, όριο που θέτει η Παγκόσμια Τράπεζα για μια χώρα ανεπτυγμένη.

«Η οικονομική δραστηριότητα στην Ρωσία επηρεάστηκε από την μεγάλη αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας το 2023» αναφέρουν αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν ήταν μόνον η στρατιωτική βιομηχανία εκείνη που έδωσε ώθηση στην ρωσική οικονομία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ