Το ανέκδοτο του Μεσαίου Χώρου – Το σύστημα της Μεταπολίτευσης, επιτέλους, τελείωσε

Του Δημήτρη Τζιώτη

Το σύστημα της Μεταπολίτευσης, επιτέλους, τελείωσε. Δεκαπέντε χρόνια μετά τη χρεοκοπία, έκλεισε και τον ιστορικό του κύκλο. Αυτά είναι τα καλά νέα. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί. Οι 60 στους 100 πολίτες δεν ψήφισαν. Έκριναν ότι δεν είχαν τι να ψηφίσουν.

Μόνο οι 11 στους 100 υποστήριξαν το διακύβευμα της σταθερότητας που πρόταξε ο πρωθυπουργός. Οι επτά στους 100 έδειξαν την απόγνωσή τους, ψηφίζοντας τρία δεξιά κόμματα, μόνο έξι επέλεξαν ως εναλλακτική την αξιωματική αντιπολίτευση και μόνο πέντε εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που σφράγισε τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Οι πολίτες δεν πιστεύουν πια ότι το παλιό πολιτικό σύστημα μπορεί να προσφέρει λύσεις.

Η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Έχει την ανοχή της. Η ΝΔ έλαβε μόλις 1.125.602 ψήφους, τις λιγότερες σε όλη την ιστορία της. Λιγότερες και από τις 1.192.103 που πήρε στις εθνικές εκλογές το 2012 επί Σαμαρά, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης. Λιγότερες ακόμα και από τις 1.343.595 που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019, όταν ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και προκήρυξε εθνικές εκλογές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο SLPRESS

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ