Ήταν το πολιτικό θέμα της ημέρας, εκείνο που τράβηξε επάνω του- και δικαίως- τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς από πολλούς εκλήφθηκε ως εσωκομματική διαμάχη μεταξύ ενός πρώην πρωθυπουργού και του νυν: η τοποθέτηση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη που έγινε την Τετάρτη στα Ανώγεια, του Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση των υποκλοπών έφερε αναβρασμό εντός της Νέας Δημοκρατίας, μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως είχε αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Διαβάστε ωστόσο τι αποκαλύπτει το instanews.gr:
«Διαύγεια και διαφάνεια είναι θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο δημόσιο βίο. Πολύ περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου και οποιουδήποτε άλλου πολίτη», σημείωσε δηκτικά ο πρώην ηγέτης της ΝΔ, ζητώντας κάθαρση στο θέμα των υποκλοπών.
Μερικές ώρες μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων Καραμανλή, αναπτύχθηκε μια φήμη που σιγά-σιγά πήρε διαστάσεις (μικρής, έστω) χιονοστιβάδας εν μέσω θέρους στα παραπολιτικά πηγαδάκια, και θέλει την Νέα Δημοκρατία να οδηγείται στις εκλογές με άλλον αρχηγό και όχι με τον Μητσοτάκη!
Το σχόλιο, μάλιστα, του Γιώργου Κύρτσου (ευρωβουλευτού που εκλέχτηκε δις με την ΝΔ, ωστόσο προσφάτως σχετικά διαγράφηκε από το κόμμα) ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει περαιτέρω τις φήμες:
Με την παρέμβασή του ο Καραμανλής απονομιμοποίησε τον Μητσοτάκη και στη ΝΔ.
— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) August 31, 2022
Ουσιαστικά του έδειξε την έξοδο μέσω αναγκαίας κάθαρσης.
Άρχισε για τα καλά η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αποχώρηση Μητσοτάκη.
Το ζητούμενο είναι, βέβαια, αν κάτι τέτοιο… βγάζει νόημα: υπάρχει πράγματι πιθανότητα ν’ αποχωρήσει οικειοθελώς- ή, έστω, ν’ αναγκαστεί να παραιτηθεί- από τον προεδρικό θώκο του κυβερνώντος κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή όχι;
Η λογική λέει… ούτε μία στο εκατομμύριο: παρά το γεγονός πως εσχάτως έχουν μαζευτεί αρκετές «σκιές» πάνω από την ΝΔ, ο πρωθυπουργός παραμένει, όπως μαρτυρούν και οι δημοσκοπήσεις, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και αποτελεί το φαβορί για να κερδίσει και τις επόμενες εθνικές εκλογές, παίρνοντας λαϊκή εντολή για μία νέα τετραετία.
Αν η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν μικρότερη, θα δίναμε ένα 15%-20% να συμβεί κάτι τέτοιο.
Τώρα, παρά τις φήμες, το ποσοστό είναι μάλλον κάπου εκεί γύρω στο 0%…