Τους έτρεμε ο Αλέξης Τσίπρας

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δραματικές. Οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα που σήμερα συγκροτούν την εσωκομματική αντιπολίτευση στον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκονται σε κατάσταση συλλογικής υστερίας.

Παριστάνουν τους “υπεραριστερούς”, αλλά η πραγματικότητα είναι μία. Θα χάσουν δουλίτσες και χρήματα που τους εξασφάλιζε η Κουμουνδούρου. Μιλάμε για τεμπέληδες και ανίκανους, οι οποίοι λειτουργούν και επιβιώνουν παρασιτικά. Δεν είναι καν Αριστεροί. Πολιτικά υποκείμενα της πλάκας είναι. Γραφειοκράτες.

Και είναι ακόμη κάτι: Δεν μπορούν να ασκήσουν κανέναν έλεγχο, καμία επιρροή στον Στέφανο Κασσελλάκη. Επομένως βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Τι άλλαξε, όμως;

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο κύκλος του έχουν προειδοποιήσει. Θα τους αφήσει εκτός τους υπονομευτές. Και όταν λένε εκτός, εννοούν εκτός.

Και οι υπονομευτές ανησυχούν. Όσο ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσαν να ασκήσουν έλεγχο. Ο Αλέξης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε συστολή στο συγκρουστεί με τους υπονομευτές. Όσο τολμηρός ήταν στο να πάρει το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη συγκυρία. Όσο τολμηρός ήταν στο να διαπραγματευτεί με τους δανιστές. Όσο τολμηρός ήταν να σταθεί απέναντι στην διαπλοκή. Όσο τολμηρός ήταν στο να λύσει το Μακεδονικό, χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Άλλο τόσο άτολμος ήταν απέναντι στους υπονομευτές, οι οποίοι εντός και εκτός προεδρικού μπλοκ είχαν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό.

Ο Κασσελάκης δεν είναι τέτοια περίπτωση. Ο Κασσελάκης ήρθε από έξω. Δεν τον ελέγχουν και δεν τους τρέμει, όπως τους έτρεμε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ