Τι «τρέμει» η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές – Η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ και η απογοήτευση στο ΠΑΣΟΚ

Μόλις μία εβδομάδα έμεινε για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, και ο προεκλογικός πυρετός χτυπάει κόκκινο. Όλα τα κόμματα έχουν (λίγο-πολύ) αποκαλύψει τους στόχους τους για τις κάλπες που έρχονται και τα ποσοστά με τα οποία θα είναι ικανοποιημένα.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως θα έλεγε κανείς παρουσιάζουν οι «φόβοι» τους, δυσάρεστα αποτελέσματα δηλαδή που θα προκαλέσουν προβλήματα στα κόμματα μετά τις ευρωεκλογές.

Τι «τρέμουν» στη Νέα Δημοκρατία;

Στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται (και μάλιστα δικαίως) το σενάριο οι παραδοσιακοί της ψηφοφόροι να στραφούν σε μία ψήφο διαμαρτυρίας για να στείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας για την πολύ κακή πορεία της ΝΔ , ειδικά τους τελυταίους μήνες.

Στο κυβερνών κόμμα θέλουν να αποφύγουν διαρροές προς τα δεξιά και κρίσιμη θεωρείται η αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό φάνηκε από όσα είπε και ο (πανικόβλητος) Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης. (Διαβάστε οπωσδήποτε: Ο Μητσοτάκης ομολόγησε τον πανικό του για τις ευρωεκλογές από το Ηράκλειο).

Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία

Επιπλέον στη Νέα Δημοκρατία «τρέμουν» τον… Βορρά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιεί σειρά περιοδειών σε νομούς όπου στις τελευταίες εθνικές εκλογές κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ. είχαν συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά.

Τι θα συμβεί όμως αν η ΝΔ βρεθεί κάτω από το 33% στις ευρωεκλογές; (Διαβάστε ΕΔΩ).

Η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουν τους νέους να πάνε στην κάλπη. Αυτό φαίνεται και από όσα λέει ο πρόεδρός του, Στέφανος Κασσελάκης σε σποτ και συνεντεύξεις.

Οι νέοι συνήθως έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής και επομένως στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για το ενδεχόμενο να επιλέξουν την επόμενη Κυριακή να «πάνε παραλία.»

Syriza ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ

Στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ανάλυση των exit poll, ήταν πρώτο κόμμα στις νεότερες ηλικίες αλλά στην αναμέτρηση του 2023 ήταν η Νέα Δημοκρατία αυτή που είχε πάρει την πρωτιά.

Τι ψάχνει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει τη δημοσκοπική άνοδο που περίμενε και στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει διάχυτη απογοήτευση.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αυξήσει τα ποσοστά του στην Αττική, καθώς στις τελευταίες εθνικές εκλογές σε μεγάλα αστικά κέντρα τα ποσοστά ήταν αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με το εθνικό ποσοστό.

ΠΑΣΟΚ

Στην Χαριλάου Τρικούπη φοβούνται να μην επαναληφθεί μια αντίστοιχη εικόνα στις ευρωεκλογές και στην τελική ευθεία προς τις κάλπες έμφαση δίνεται σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ