Τι συμβαίνει; Πασίγνωστοι δημοσιογράφοι στήνουν τις δικές τους εταιρείες – Τα ονόματα

Το καλοκαίρι του 2025 σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς σειρά γνωστών δημοσιογράφων συστήνουν δικές τους εταιρείες, αναζητώντας ανεξαρτησία από τα παραδοσιακά εκδοτικά κέντρα και νέο ρόλο στην αγορά της ενημέρωσης.


ELE MEDIA: Η νέα εταιρεία του Νίκου Ελευθερόγλου

Στις 7 Αυγούστου 2025, ιδρύθηκε η ELE MEDIA Ε.Ε. με έδρα στην Αθήνα (Κυνίσκας 14). Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε δημοσιογραφικές υπηρεσίες, ειδησεογραφικά πρακτορεία, παραγωγή online εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και διαφήμιση.
Ο Νίκος Ελευθερόγλου κατέχει το 99% ως ομόρρυθμος εταίρος και αναλαμβάνει τη διαχείριση, ενώ ετερόρρυθμος εταίρος με 1% είναι η Ελένη Στάθου. Το αρχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 2.000 ευρώ.


Independent Media Α.Μ.Κ.Ε.: Στόχος η ανεξάρτητη ενημέρωση

Στις 9 Ιουλίου 2025, συστάθηκε η Ανεξάρτητα Μ.Μ.Ε. Α.Μ.Κ.Ε., με διακριτικό τίτλο Independent Media. Έδρα της η Λ. Μεσογείων 15 στην Αθήνα.
Συνιδρυτές: Β. Κουλουμπέρης (πρόεδρος & νόμιμος εκπρόσωπος), Ελ. Γεωργάκης, Π. Μπογά και Αγ. Βυζίκα.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις, συνέδρια, συνεργασίες με Δήμους και φορείς, υπερασπιζόμενη την ενημέρωση ως κοινωνικό αγαθό.


SM MEDIA & POLITICS: Η κίνηση Μουρελάτου

Από τον Ιούνιο 2025 λειτουργεί η SM MEDIA & POLITICS Ε.Ε. με έδρα την Πεύκη.
Εταίροι: Σπύρος Μουρελάτος (99%) και Δημήτρης Δρούγκας (1%), με τον Μουρελάτο να έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο πάντρεμα πολιτικής επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, δείχνοντας τον νέο δρόμο του κλάδου.


VASPANEWS: Ο Βασίλης Σκούρης επενδύει στην ανεξαρτησία

Ο Βασίλης Σκούρης ανακοίνωσε το καλοκαίρι του 2025 την ίδρυση της VASPANEWS Ε.Ε. με έδρα την Ηλιούπολη.
Ο ίδιος κρατά το 99% και τη διαχείριση, ενώ ετερόρρυθμος εταίρος με 1% είναι ο Παναγιώτης Ευθυμιάδης.
Αντικείμενο: υπηρεσίες ανεξάρτητου δημοσιογράφου και παραγωγή περιεχομένου εκτός παραδοσιακών ΜΜΕ.


Η εταιρεία Μιχάλη Τσόχου

Στις 28 Απριλίου 2025 συστάθηκε η εταιρεία «ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΧΟΣ Ε.Ε.», με έδρα την Αθήνα.
Ο Μιχάλης Τσόχος είναι ομόρρυθμος εταίρος και διαχειριστής, ενώ ετερόρρυθμος εταίρος είναι η Ευγενία Κουντούρη.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών και δημοσιογραφικών υπηρεσιών, επεκτείνοντας το πεδίο πέρα από το παραδοσιακό ρεπορτάζ.


Το νέο μιντιακό τοπίο

Οι παραπάνω κινήσεις δείχνουν μια σαφή στροφή των δημοσιογράφων προς την επιχειρηματική ανεξαρτησία. Από μικρές ετερόρρυθμες εταιρείες με κεφάλαια λίγων χιλιάδων ευρώ, έως AMKE με θεσμικό και κοινωνικό προσανατολισμό, ο χώρος των ΜΜΕ αναδιαμορφώνεται ριζικά.

Η είσοδος νέων παικτών και η επιλογή της αυτονομίας αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες σε μια αγορά που για δεκαετίες ελεγχόταν από ισχυρούς εκδότες και πολιτικά κέντρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ