Τι συμβαίνει; Γιατί Παπαχελάς και Αλαφούζος «χτυπούν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Η Πυθία καταγράφει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Από το βράδυ των ευρωεκλογών και το αποτέλεσμα-κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία, με την κατρακύλα των ποσοστών της, ήταν εμφανές ότι κάτι άλλαζε στη σχέση του συγκροτήματος του Φαλήρου (ΣΚΑΪ, Καθημερινή κλπ) με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιος χαράσσει τις γραμμές εκεί. Οι Αλαφούζοι (να, ας πούμε, ο Γιάννης έμπαινε από την πίσω πόρτα του Μαξίμου ως προνομιακός συνομιλητής του Μητσοτάκη) ή ο Αλέξης Παπαχελάς.

Από το βράδυ των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Παπαχελάς επιτέθηκε στον Μητσοτάκη. Τώρα η εφημερίδα “Καθημερινή” ιδιοκτησίας Αλαφούζου, της οποίας είναι διευθυντής ο Alexis έρχεται με τρία αντικυβερνητικά θέματα.

Διαβάστε τι διαπιστώνει η στήλη BigMouth στο PowerGame.gr:

Νομίζω ότι έχετε καταλάβει ότι η πρώτη δουλειά που κάνω κάθε πρωί είναι να διαβάζω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αυτό που έκαναν οι παλιοί δημοσιογράφοι, δηλαδή, πριν ξεκινήσουν τη μέρα τους. Κατά τη χθεσινή ανάγνωση των εφημερίδων ομολογώ ότι ξεχώρισα -γιατί μου έκανε μια κάποια εντύπωση- το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής του Αλαφούζου. Και το ξεχώρισα γιατί ήταν απ’ αυτά που δεν τα συνηθίζει το συγκεκριμένο έντυπο. Για παράδειγμα, είχα καιρό να δω στη ναυαρχίδα του Φαλήρου να δεσπόζουν ταυτόχρονα τρία αντικυβερνητικά (και δη λαϊκά) θέματα, όπως είναι τα ακίνητα, η απελπιστική κατάσταση στο ΕΣΥ και οι χαμηλοί μισθοί, που δεν αρκούν για να ανταποκριθεί ο μέσος Έλληνας στις πανάκριβες τιμές που καταγράφονται στον τουρισμό. Δεν σας κρύβω ότι είχα καιρό να δω σε πρωτοσέλιδο της Καθημερινής τρία θέματα που χτυπάνε την κυβέρνηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις