Τι ζήτησε ο Μπλίνκεν από τον Νετανιάχου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προέτρεψε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να «επωφεληθεί» από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη συνάντηση που είχε με τον Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να επωφεληθεί το Ισραήλ (από τον θάνατο του Σινουάρ) για να επιτύχει την απελευθέρωση όλων των ομήρων και να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα, κατά τρόπο που θα διασφαλίσει μια βιώσιμη ασφάλεια τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Ο Μπλίνκεν ζήτησε επίσης από τον Νετανιάχου να λάβει «πρόσθετα μέτρα» για να αυξηθούν και να διατηρηθούν οι ροές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Θα πρέπει επίσης να φροντίσει η βοήθεια αυτή να φτάνει στους αμάχους «απ’ άκρη σ’ άκρη» του θύλακα, πρόσθεσε ο Μίλερ.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συζήτησαν την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην “ιρανική απειλή”

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν σήμερα την «ανάγκη» να «ενώσουν τις δυνάμεις τους» οι δύο χώρες απέναντι στην «ιρανική απειλή», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Ιερουσαλήμ «τέθηκε το ζήτημα της ιρανικής απειλής και της ανάγκης να ενώσουν οι δύο χώρες τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν» αναφέρεται στο κείμενο αυτό. Ο Νετανιάχου «ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους στον αγώνα ενάντια στον άξονα του κακού και της ιρανικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε επίσης «το είδος της κυβέρνησης στη Γάζα» μετά τον πόλεμο.

Ο Νετανιάχου είπε στον συνομιλητή του ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που σκοτώθηκε στις 16 Οκτωβρίου από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Ράφα, «θα μπορούσε να έχει θετικές συνέπειες για την επιστροφή των ομήρων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρήματα από εταιρεία ενέργειας και ΑΠΕ σε ΜΜΕ που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Σαρωτικό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη – Τεράστια η διαφορά από τον δεύτερο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...

Ο σκοτεινός φίλος του Αλέξη Τσίπρα που δεν κυκλοφορεί ούτε μία φωτογραφία του στο διαδίκτυο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όσα...