Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας

Μήνυμα εγρήγορσης και συνεχούς αφύπνισης εξέπεμψε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το τελευταίο εν μέσω θέρους, με το επόμενο να λαμβάνει χώρα στα τέλη του Αυγούστου.

«Η δουλειά συνεχίζεται και στην καρδιά του καλοκαιριού, τα μέτρα δεν πάνε διακοπές», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του. Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, ξεκινώντας την εισήγησή του από το καυτό «μέτωπο» της ακρίβειας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ενθαρρυντικές ειδήσεις, σημειώνοντας πως «υπάρχουν οι θετικές ενδείξεις ότι τα μέτρα αποδίδουν», ενώ επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι πάντα να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών για το ρεύμα.

«Στο πρώτο μέτωπο, της ακρίβειας, έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις, βελτιωμένη εικόνα πληθωρισμού, μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ, τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη για κατεπείγουσα παρέμβαση αγοράς ενέργειας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών. Να είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πιο συχνά. Παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση για εύρυθμη λειτουργία αγοράς», επεσήμανε.

«Θυμίζω πως θέτουμε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση και αναφέρομαι στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, που παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες και τίθεται σε εφαρμογή από Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές Λυκείου. Είναι μια ανακούφιση για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια και βρίσκονται σε ακριτικές και απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο, για να πάψουν οι πολίτες να ταλαιπωρούνται με γραφειοκρατικές διαδικασίες», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός σχετικά με το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ