Τι είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης λίγο πριν τον τελικό του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα

Στη συμβολή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό στάθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα στην AEK Arena (22:00).

Στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε η UEFA στους δύο φιναλίστ της διοργάνωσης, σε αίθουσα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εκτός των μελών των διοικούντων του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, παρέστησαν το προεδρείο της ΕΠΟ, αλλά και διεθνείς της «χρυσής» εθνικής ομάδας που κατέκτησε το EURO 2004.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αφού καλωσόρισε τους όλους του καλεσμένους και αφού τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, στο φινάλε με αρκετή δόση χιούμορ ανέφερε ότι «η Αθήνα είναι μια υπέροχη πόλη, αρκεί να μην είσαι διαιτητής (σ.σ. προφανώς μετά τα έγιναν στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Στεφανί Φραπάρ)».

Από την πλευρά του ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του έκανε μεταξύ άλλων ιδιαίτερη αναφορά στν προπονητή, Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ: «

«Θέλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα των οπαδών. Μπαίνουμε στη χρονιά των εορτασμών των 100 χρόνων ζωής του συλλόγου μας και το μόνο που μαςε λείπει είναι το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όταν ήμουν μικρός και βρισκόμουν με τον πατέρα μου στο εξωτερικό, έλεγα ότι μία μέρα ο Ολυμπιακός θα φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και να που ήρθε αυτή η στιγμή.

Κατά την προσωπική μου άποψη το “κλειδί” για να φτάσουμε εδώ ήταν η πρόσληψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Φέραμε έναν καταξιωμένο προπονητή, ο οποίος πέρυσι πήγε με τη Σεβίλλη στον τελικό και κατέκτησε το Europa League και θα είναι μαζί μας και στη συνέχεια.

Τόσο ο προπονητής μας, όσο και οι παίκτες έκαναν σπουδαία πράγματα, κατάφεραν να πάρουν δύσκολες προκρίσεις και ο Ολυμπιακός πανάξια βρίσκεται στον τελικό του Conference League».

Μίλησε και ο πρόεδρος της Φιορεντίνα, Ρόκο Κομίσο, ο οποίος είπε ότι «η Ελλάδα είναι γη ηρώων» και πρόσθεσε: «Υπάρχει άγχος, διότι πέρυσι χάσαμε στον τελικό στο τελευταίο λεπτό, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, επιστρέψαμε και είμαστε ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση.»

Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, υποστήριξε: «Είμαστε ένας φιλόξενος λαός. Και θα είμαστε ακόμη πιο ευχαριστημένοι αν η ελληνική ομάδα κατακτήσει το τρόπαιο του Conference League, καθώς δεν υπάρχει ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που να έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό Κύπελλο.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ