Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι έχουν άγχος στην Κουμουνδούρου

Τον Μάρτιο είχαν αναθαρρήσει λίγο στην Κουμουνδούρου βλέποντας δημοσκοπικά ευρήματα να καταγράφουν φθορά στα …σημεία για το κυβερνών κόμμα αλλά η αισιοδοξία ξεθύμανε γρήγορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένος στα ποσοστά του. Μπορεί να μην “σβήνει” ( διαψεύδοντας προσδοκίες διαφόρων για επιστροφή στο …3% ) αλλά το ζήτημα είναι πως δεν “ανάβει” κιόλας παρά τις διάφορες αντιπολιτευτικές συνταγές που δοκιμάζονται.

Την ένταση του πονοκεφάλου “γιγαντώνει” η αίσθηση ότι η συζήτηση για προσφυγή σε κάλπες το Φθινόπωρο είναι πάνω στο τραπέζι και δεν έχει καταχωνιαστεί στο πρωθυπουργικό συρτάρι. Οι διαψεύσεις του κ. Μητσοτάκη δεν καθησυχάζουν τον Αλέξη Τσίπρα για προφανείς και λιγότερο προφανείς λόγους.

Δεν είναι μόνο πως ισχύει το κλισέ ότι ” οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται”. Ούτε το προεκλογικό περιβάλλον που δημιουργείται δια της μεγάλης έντασης Κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι και ότι υπουργοί- βουλευτές , δίνουν σήμα και την αίσθηση σε συνομιλητές τους ότι “προετοιμάζονται” για κάλπες και πως εν ολίγοις, τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα στηθούν φθινοπωρινές κάλπες τις ακουν “βερεσέ”.

Το παζλ του “εκλογικού συναγερμού”, συμπληρώνουν και οι σκέψεις που “δανείζουν” μπαρουτοκαπνισμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μητσοτάκη. Την τελευταία εβδομάδα μόνο , την εκτίμηση ότι “στην θέση του Μητσοτάκη εμείς θα πηγαίναμε σε κάλπες, καλύτερη στιγμή για τον ίδιο πια δε θα βρει”, την διατύπωσαν σε κατ ιδίαν συνομιλίες τους, τρεις κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η “κολοκυθιά” των εκλογών είναι πηγή άγχους για την Κουμουνδούρου και όχι για λόγους “πολιτικής άσκησης επί χάρτου”, προφανώς. Αδειάζει επικινδύνως ο χρόνος που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κλεψύδρα για να ξεκολλήσει δημοσκοπικά.

(Απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Νίκης Ζορμπά στην εφημερίδα “Κεφάλαιο)

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...