Τι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης για αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ερωτώμενος για την οικονομία και τα όσα είπε ο κ.Στουρνάρας για τη φοροδιαφυγή και πως θα την αντιμετωπίσει ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι έγινε πρόοδος στο μέτωπο της φοροδιαφυγής κυρίως μέσα από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Δεν φτάνει όμως αυτό.Δρομολογήσαμε την σύνδεση των μηχανών με την εφορία και θα προσθέσουμε σημαντικά έσοδα ώστε να μειώσουμε κι άλλο τους φόρους» είπε ο κ.Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι υπάρχουν και σήμερα κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ προσέθεσε ότι «για μας ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι σημαντική πτυχή του σχεδίου μας».

Σχετικά με την αύξηση μισθών και πως μπορεί να τίθεται ο στόχος αυτός και για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι «η αύξηση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί να αυξάνει τους μισθούς. Οι μισθοί αυξάνονται όταν γίνονται περισσότερες επενδύσεις και μειώνεται η ανεργία ώστε να αποκτά μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη ο εργαζόμενος. Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα κυρίως σε θέσεις που απαιτούν εξειδίκευση αυξήθηκε επειδή η πολιτική μας αποδίδει. Δεν υπάρχουν χέρια λένε οι εργοδότες και τους λέω πληρώστε καλύτερα. Απαραίτητο εργαλείο η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας».

Τέλος, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά ο κεντρικός του στόχος είναι η μείωση των ανισοτήτων. Σχετικά με τις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις, είπε ότι έχουμε πάνω από 700 συμφωνίες που εγκρίθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο και προσέθεσε: «Οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πληρώσουν παραπάνω για να έχουν ικανοποιημένους τους εργαζόμενους, αλλά και να δώσουν και μη μισθολογικά κίνητρα, όπως η παροχή μετοχών στους εργαζόμενους. Για τον κατώτατο μισθό εμείς μιλούσαμε για τα 730 ευρώ και τελικά πήγε στα 780. Εμείς το αυξήσαμε χωρίς επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Έχουμε την αξιοπιστία να μιλάμε γιαυτά τα θέματα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα