Τηλεοπτική «τραγωδία» για την Μαρία Αναστασοπούλου

Καλή η Αρένα της Κυριακής, με ρεπορτάζ που προκαλούσαν ανατριχίλα και οργή, αλλά τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν πολύ χαμηλά*** Η μεταμεσονύχτια Αρένα της περασμένης Κυριακής στον Αντένα, με τη Μαρία Αναστασοπούλου, ήταν αφιερωμένη στην τραγωδία των Τεμπών. Είδαμε μια δυναμική δημοσιογραφική προσπάθεια να αναδειχτούν λεπτομέρειες από το ανείπωτο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με στοιχεία, μαρτυρίες θυμάτων που επέζησαν, δηλώσεις συγγενών, αναλύσεις από σιδηροδρομικούς και άλλα που προκαλούσαν συγκίνηση και οργή. Ήταν η δεύτερη Αρένα που προβλήθηκε τα μεσάνυχτα Κυριακής αντί Τετάρτης, οπότε δεν πήγαινε καλά από πλευράς τηλεθέασης.

Η μετακίνηση σε βράδυ Κυριακής έφερε άνοδο –αλλά μόνο την πρώτη φορά. Η τελευταία φορά που η εκπομπή της Αναστασοπούλου μεταδόθηκε Τετάρτη ήταν στις 17 Ιανουαρίου οπότε είχε 9,7% και 7,3%. Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούσαν σε 185.000 θεατές. Η πρώτη Κυριακή της Αρένας, στις 28 Ιανουαρίου, με θέμα τις υιοθεσίες παιδιών, είχε 11,5% στο σύνολο (έναντι 9,7% της τελευταίας Τετάρτης) και 10,6% (έναντι 7,3%) στις ηλικίες 18-54, ενώ υπολογίζεται ότι την παρακολούθησαν 218.000 άτομα.

Κάθετη πτώση με τα Τέμπη

Η δεύτερη κυριακάτικη εκπομπή, όμως, σημείωσε ποσοστά χαμηλότερα και από εκείνα που σημείωνε τις Τετάρτες. Το θέμα των Τεμπών, με μαρτυρίες που προκαλούσαν ρίγη, δεν συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό. Η εκπομπή σημείωσε 7,6% στο σύνολο και 5,5% στις ηλικίες 18-54, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen την παρακολούθησαν 156.000 άτομα, έναντι των 218.000 της πρώτης κυριακάτικης Αρένας.

Οι γυναίκες παρακολούθησαν περισσότερο την ερευνητική εκπομπή της τελευταίας Κυριακής. Το υψηλότερο ποσοστό στις επιμέρους κατηγορίες καταγράφηκε στις γυναίκες ηλικίας 45-64, με 10,5%, ενώ στους άνδρες της ίδιας ηλικίας το ποσοστό ήταν μόλις 4,5%. Σχετικά υψηλό ποσοστό, συγκριτικά με τις άλλες κατηγορίες,  σημειώθηκε στους άνω των 65, ανεξαρτήτως φύλου, με 10,7%. Την κυριακάτικη Αρένα παρακολούθησαν σε ποσοστό 11% στην Αθήνα, έναντι μόλις 4,4% στη Θεσσαλονίκη και 6% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ