Τηλεοπτική παρέμβαση από την Ραλλία Χρηστίδου για την κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις (vid)

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» με τον Λάμπρο Πέγκο η Ραλλία Χρηστίδου ανέφερε τα ακόλουθα αναφορικά με την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις:

👉🏻 Σχετικά με τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εάν δεν αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα, ο δημοσκοπικός κατήφορος δεν πρόκειται να σταματήσει. Όσο δεν καταλήγουμε στην απόφαση του ότι ο νόμιμα εκλεγμένος Προέδρος έχει καθαιρεθεί αντιθεσμικά, αντικαταστατικά και αντιδημοκρατικά, η πτώση θα συνεχίζεται.

👉🏻 Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το νέο και άφθαρτο, ζητώντας να γίνουν αλλαγές, οι οποίες φάνηκε πως ήταν απαραίτητες, καθώς είχαν προηγηθεί σημαντικές εκλογικές ήττες. Είναι φυσικό, όπως συμβαίνει σε όλους τους οργανισμούς το «παλιό» να αντιστέκεται στις αλλαγές.

👉🏻 Σχετικά με χαρακτηρισμούς που έχουν ειπωθεί για τον Στ. Κασσελάκη από στελέχη του κόμματος, δεν μας εκφράζουν και ούτε ανήκουν στον αξιακό μας κώδικα και για αυτό και δεν απαντώνται.
Είναι αναγκαίο να κατανοήσει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που έχει ξεπεράσει τα πρόσωπα. «Αυτή τη στιγμή μένουν και θα μείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι θέλουμε να προσφέρουμε στο λαό και δε μπορούμε να καθοδηγούμαστε από μια κομματική δήθεν αριστερόστροφη και αυτοαναφορική ελίτ, η οποία έχει αυτό το μένος εναντίον του κ. Κασσελάκη επειδή είτε δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές, είτε επειδή έχει χάσει κάποια προνόμια, που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε επειδή έχει κάποια δικά της συμφέροντα τα οποία θέλει να τα υπερασπίσει».

👉🏻 Το όραμα, που είχε και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι να ανοίξει το κόμμα, να μην υπάρχουν φράξιες, να μην υπάρχουν βαρονίες και να μην υπάρχουν μηχανισμοί που θα υπηρετούν τα συμφέροντα του ενός, αλλά τα συμφέροντα του συνόλου. Για να συμβεί αυτό καλείται ο κόσμος να συμμετάσχει μαζικά στο Συνέδριο και να δηλώσει υποψηφιότητες, δίνοντας την απάντηση.

👉🏻 Σχετικά με το καταστατικό, η κεντρική επιτροπή δεν έχει την αρμοδιότητα να καθαιρεί. Αν ο «νομοθέτης» ήθελε να υπάρχει κάποιος μεταβατικός πρόεδρος ή να καθαιρεθεί αυτομάτως ο πρόεδρος από το αξίωμά του θα το είχε γράψει στο καταστατικό. Δεν είναι θρησκευτικό κείμενο που χρήζει ερμηνείας. Είναι νομικό και πολιτικό κείμενο το οποίο ακολουθεί και απαντάει σε συγκεκριμένους κανόνες.

👉🏻 Η ΝΔ ξεκίνησε στο 41% και τώρα βρίσκεται στο 20 %. Αντί, λοιπόν, να αξιοποιηθεί και να κεφαλαιοποιηθεί η αρνητική εικόνα της κυβέρνησης που υπάρχει αυτή τη στιγμή και αποτυπώνεται στον κόσμο με τα ζητήματα της ακρίβειας, της υγείας, της οικονομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σ’ ένα ποσοστό που δεν τον τιμά και, κυρίως, δεν τιμά εκείνους που έχουν βάλει στα σκαριά ένα σχέδιο βίαιης ρευστοποίησής του.

👉🏻 Σχετικά με το υπό συζήτηση σ/ν του ΥΠΕΣ, είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο προβάλλει το επιχείρημα περί μεταρρύθμισης. Δεν υπάρχει αντίρρηση στην επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αρκεί να γίνεται με κανόνες που να εξασφαλίζουν τη διαφάνεια. Δεν πείθει, επί της παρούσης, ότι ακολουθείται ένα διαφορετικό μοντέλο νομοθέτησης από πλευράς της κυβέρνησης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρήματα από εταιρεία ενέργειας και ΑΠΕ σε ΜΜΕ που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Σαρωτικό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη – Τεράστια η διαφορά από τον δεύτερο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...

Ο σκοτεινός φίλος του Αλέξη Τσίπρα που δεν κυκλοφορεί ούτε μία φωτογραφία του στο διαδίκτυο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όσα...