Τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis που κατάθεσε ο Βαξεβάνης

Συγκλονιστικά νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis, τα οποία λογικά θα πρέπει να οδηγήσουν ακόμη και στην ανάσυρση φακέλων που έχουν αρχειοθετηθεί, παρέδωσε χθες στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο Κώστας Βαξεβάνης.

Συγκεκριμένα, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» προσήλθε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για τη δήθεν συμμετοχή του στο σενάριο της σκευωρίας, το οποίo στην πραγματικότητα στήθηκε τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να θαφτεί το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας και κυρίως η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε αυτό.

Στο ανακριτικό γραφείο ο Βαξεβάνης αποκάλυψε πως ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος υπήρξε και προστατευόμενος μάρτυρας, ήταν μία από τις δημοσιογραφικές πηγές του από την οποία έμαθε σημαντικές πληροφορίες για το σκάνδαλο Novartis.

O Κώστας Βαξεβάνης, όμως, δεν έμεινε σε γενικόλογες πληροφορίες. Αντιθέτως, όπως αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της εφημερίδας του, εμφάνισε στην ανακρίτρια απομαγνητοφωνημένους διαλόγους οι οποίοι αποκαλύπτουν πως ο καθηγητής Μανιαδάκης, όχι μόνο τον είχε ενημερώσει για τις συναντήσεις που είχε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αλλά του είχε αναφέρει αναλυτικά και τις απειλές που είχε δεχτεί από τον κεντρικό τραπεζίτη, οι οποίες περικλείονται σε εκφράσεις όπως: «Ή θα είσαι μαζί μας ή, όταν γίνουμε κυβέρνηση, θα αλλάξουμε το νομικό καθεστώς και θα σε γ…με».

Ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος θα συνεχίσει σήμερα την κατάθεσή του, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, ζήτησε να διωχθεί ο Νίκος Μανιαδάκης τόσο για ψευδορκία ενώπιον της ελληνικής Βουλής και της ανακρίτριας όσο και για πλαστογραφία, επειδή, κατά την ανάκριση, παρουσίασε μήνυμα που έλειπε τμήμα του, άρα ήταν αλλοιωμένο. Ζήτησε, ακόμη, από την ανακρίτρια να καλέσει τον Νίκο Μανιαδάκη για να επιβεβαιώσει τα περί εκβιασμού του από τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση Novartis, καθώς όσα προσκόμισε αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως οι μάρτυρες δέχτηκαν εκβιασμούς από πολιτικά πρόσωπα.

«Κατέθεσα τα μηνύματα που αποδεικνύουν τη σχέση και την πληροφόρησή μου, καθώς και μια συνομιλία που είναι άκρως αποκαλυπτική, διότι αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας τον εκβίασε, επειδή ξέρει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, προκειμένου να τον κάνει να αλλάξει στρατόπεδο, πράγμα που έγινε τελικώς, όταν επιχείρησε να φυγαδευτεί στο εξωτερικό και συνελήφθη» δήλωσε κατά την έξοδό του από την κυρία Αλεβιζοπούλου ο Κώστας Βαξεβάνης. «Επίσης, ζήτησα κατά το άρθρο 138 του ΚΠΔ όλα τα στοιχεία να πάνε στην Εισαγγελία για να ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Μανιαδάκη για ψευδορκία και χρήση πλαστού, γιατί έχει καταθέσει το μισό μήνυμα από αυτά που ανταλλάξαμε, και για όσα έχει ψευδορκήσει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής και της ανακρίτριας» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το documento.gr, ο Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε επίσης από την ανακρίτρια «να του υποδείξει με ακρίβεια τη σελίδα, την παράγραφο αλλά και την πρόταση από την οποία προκύπτει ότι το “Documento” δημοσιοποίησε κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρας Αικατερίνης Κελέση, πριν αυτή δοθεί. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η ανακρίτρια αναφέρει ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 ο Βαξεβάνης έγραψε για μια κατάθεση μάρτυρος που δόθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν μπορούσε να υποδειχθεί, αφού όσα αναφέρονται στο επίμαχο φύλλο του “Documento” αφορούν καταθέσεις που έχουν προηγηθεί, κατά πολλές ημέρες, της δημοσιοποίησής τους».

Μετά την κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία ζήτησε να δώσουν απαντήσεις σε όσα κατέθεσε ο εκδότης, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΚΙΝ.ΑΛ. «Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε σήμερα ότι κατέθεσε στην ανακρίτρια συνομιλίες και γραπτά μηνύματα από τον κ. Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος ως προστατευόμενος μάρτυρας “Γιάννης Αναστασίου” ήταν ένας από αυτούς που τον τροφοδοτούσαν με πληροφορίες για το σκάνδαλο Novartis. Πληροφορίες για τον χρηματισμό πολιτικών, αλλά και για αυτούς που τον εκβίαζαν πριν από πέντε χρόνια να μην καταθέσει, λέγοντάς του πως έχουν έτοιμο νόμο να εξουδετερώσουν προστατευόμενους μάρτυρες και εισαγγελείς μόλις αλλάξει η κυβέρνηση. Δηλαδή, όλα όσα έγιναν μόλις κέρδισε η Ν.Δ. την εξουσία. Ο δε κ. Μανιαδάκης μετατράπηκε σε έναν από τους βασικούς μάρτυρες στην Προανακριτική που έστησαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. για να “βαφτίσουν” το διεθνές σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία. Και τα δύο κόμματα είναι υποχρεωμένα απέναντι στη Βουλή και στον ελληνικό λαό να δώσουν άμεσα απαντήσεις» ανέφερε αναλυτικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....