Στο ΠΑΣΟΚ με αμπέχωνο και χρυσο δαχτυλίδι ο Πάτσης

Τον Ανδρέα Πάτση τον γνώρισα όταν ήμουν σκάρτα 18. Έμενε στο Παγκράτι, στην οδό Παρμενίδου -πάνω από την πλατεία Βαρνάβα- το πατρικό του. Είχε τελειώσει το Λύκειο στο σχολικό συγκρότημα της Σπύρου Μερκούρη, όπου καθηγήτρια ήταν και η μητέρα του, ενώ είχε μπει στη Νομική. Παράλληλα ήταν οργανωμένος στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και κυκλοφορούσε με αμπέχωνο και χρυσό δαχτυλίδι… Δεν κολλήσαμε… Μάλιστα, το είχα ξεχάσει τελείως, και την ευκαιριακή γνωριμία και το όνομα. Ώσπου πολλά χρόνια αργότερα, ο Πάτσης εμφανίστηκε ως ποδοσφαιροπαράγοντας, αρχικά στην Ελασσόνα και στη συνέχεια ως πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου (παρότι το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο του Πάτση που γνώρισα εγώ ήταν τόσο έντονο, που ούτε καν το θυμάμαι). Ανέβηκε με τη Νίκη Βόλου στη Σούπερ Λιγκ, μάζεψε ό,τι μάζεψε από τηλεοπτικά κ.λπ. και κατά τον Δεκέμβρη η ΠΑΕ, η οποία κατέβηκε στο πρωτάθλημα χωρίς αδειοδότηση και με περιορισμό μεταγραφών, σταμάτησε να κατεβαίνει στα παιχνίδια κι αποβλήθηκε. Ο Πάτσης την έκανε από τα γήπεδα, αλλά στην πορεία βρέθηκε βουλευτής Γρεβενών με τη Νέα Δημοκρατία των αρίστων. Δηλαδή, ένας ολόκληρος νομός (μονοεδρική τα Γρεβενά) εμπιστεύθηκε τις τύχες του  στον Πάτση…  

Σήμερα διαβάζω για τη συμμετοχή του πάλαι ποτέ σοσιαλιστή νεολαίου με το αμπέχωνο και το χρυσό δαχτυλίδι, που με τον καιρό ανέβλεψε και είδε το φως το γαλάζιο, το αληθινό, σε εταιρία η οποία αγόρασε έναντι 4 εκατ. ευρώ δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων από την Πειραιώς.

Ομολογώ ότι νιώθω λίγο ανόητος, επειδή προ ημερών έκατσα -όπως κάθε χρόνο υποχρεούνται να κάνουν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ– να συμπληρώσω πόθεν έσχες, μη τυχόν με κάνει ντα κανένας εισαγγελέας αν δεν το υποβάλω, την ώρα που ένας βουλευτής διακινεί ποσά που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες του και δεν τρέχει κάστανο. Από την άλλη, χαίρομαι που με τα χρόνια ο πολυπράγμων Ανδρέας Πάτσης κατάφερε να διαπρέψει στον πράσινο σοσιαλισμό, στη δικηγορία, στο ποδόσφαιρο, στα Γρεβενά, στους πλειστηριασμούς. Και θα χαρώ ακόμη περισσότερο να τον δω και στο GNTM (ακούω για αθρόες αποχωρήσεις)! Διότι το μοντέλο… Πάτση είναι -μαζί με την Ακρόπολη, τον μουσακά, το ούζο και το τζατζίκι- ό,τι αντιπροσωπευτικότερο έχει να επιδείξει τούτη η χώρα.

Νίκος Σαρίδης
(Από το fb)

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ