Οι «δουλίτσες» Πάτση στη δυτική Μακεδονία

Μακριά από τα εκτυφλωτικά φώτα του αθηναϊκού προσκηνίου, ο αποσυνάγωγος τώρα Ανδρέας Πάτσης έστηνε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το newsbreak.gr, και τις «δουλίτσες» του στην επαρχία, με ορμητήριο την εκλογική έδρα του στα Γρεβενά, όπου τον φύτεψε το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπορεί τα λεφτά να ήταν «λίγα» σχετικά με τις μεγάλες τραπεζικές και άλλες μπίζνες, στις οποίες η γνωστή οικογένεια τον έβαλε, κατά πώς φαίνεται, «μπροστινό», όμως για τη φτωχή περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ξενίζει η προνομιακή συμπεριφορά που επεφύλαξαν στον άνθρωπο της Ντόρας και του Κυριάκου.

Μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» και όσα ακολούθησαν και φώτισαν τη δράση του «γαλάζιου», βουλευτή που ενεργούσε σαν κοινό «κοράκι» αγοράζοντας κοψοχρονιά δάνεια ανήμπορων οφειλετών, ήρθαν και τα νεότερα. Το δικηγορικό γραφείο του (μέχρι πότε ακόμα;) ανεξάρτητου πλέον βουλευτή -ο οποίος δεν παραδίδει τη βουλευτική του έδρα, προφανώς παζαρεύοντας, όπως εικάζεται βάσιμα, μια καλύτερη μοίρα- έλαβε το 2021 από το Νοσοκομείο Καστοριάς και την 3η Υγειονομική Περιφέρεια το ποσό των 24.460,27 ευρώ για νομικές συμβουλές.

Αναρωτιέται κανείς, σύμφωνα με το newsbreak.gr, τι είδους «νομικές συμβουλές» ήταν αυτές που παρέσχε ο Α. Πάτσης, τις οποίες δεν μπορούσαν να δώσουν οι έγκριτοι δικηγόροι της πόλης, όπως και των γειτονικών νομών. Και σε μια περίοδο μάλιστα που, εξαιτίας της πολιτικής Μητσοτάκη, τα νοσοκομεία της ευρύτερης Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία κατατάσσεται στις φτωχότερες της Ευρώπης, αντιμετώπιζαν οριακά προβλήματα επιβίωσης. Ποιος έδωσε την έγκριση για να καρπωθεί το γραφείο του Πάτση αυτά τα λεφτά;

Τη στιγμή μάλιστα που η Καστοριά και οι μικρομεσαίοι της πόλης, όπως επισημαίνει η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τεληγιορίδου, έχουν γονατίσει από τα δάνεια και χιλιάδες ακίνητα είναι προσημειωμένα και στην αναμονή για κατάσχεση και πλειστηριασμό εξαιτίας των τραπεζικών τοκογλύφων; Ο έτερος βουλευτής του νομού Ζήσης Τζηκαλάγιας, που εκλέγεται με τη Ν.Δ., ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε αυτές τις επιδόσεις Πάτση. Τις γνώριζε, όπως φαίνεται, ο κουμπάρος του, τον οποίο διόρισε στο νοσοκομείο, και ίσως γι’ αυτό και τις ενέκρινε και τις χρηματοδοτούσε.

Ο ρόλος του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας

Οπως αναφέρει το newsbreak.gr, φαίνεται ότι τις γνώριζε και προφανώς και τις ενέκρινε και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τα Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», «Παπανικολάου», «Γ. Γεννηματάς» και «Αγιος Δημήτριος», καθώς και τα Περιφερειακά Νοσοκομεία Κατερίνης, Βέροιας, Νάουσας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Καστοριάς, Εδεσσας, Γιαννιτσών, Φλώρινας, με συνολικά 4.181 κλίνες.

Ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τοπικών μέσων, ενδιαφερόταν «ζεστά» για την επαγγελματική τύχη του φίλου του, Α. Πάτση. Αλλωστε συνέτρωγαν, έστω αραιά, σε καλά στέκια της Θεσσαλονίκης. Ακούγεται μάλιστα τελευταία ότι ο Π. Μπογιατζίδης προωθείται για μέλος του ΔΕΠ στο Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα. Θα πρόκειται, αν επαληθευτεί, για μια ακόμα φωτεινή περίπτωση «αριστείας»…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....