Τεράστια κίνηση Πούτιν: Προσφέρει άσυλο σε πολίτες που θέλουν να γλιτώσουν από την παρακμή της Δύσης και τα νεοφιλελεύθερα ιδεώδη

Σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Ρωσία θα παρέχει βοήθεια σε όσους ξένους πολίτες θέλουν να ξεφύγουν από τα «νεοφιλελεύθερα» (όπως τα χαρακτηρίζει) ιδεώδη που προωθούνται στις χώρες τους και να μετακομίσουν στη Ρωσία, όπου κυριαρχούν οι παραδοσιακές αξίες, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι εν λόγω ξένοι υπήκοοι θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή διαμονή στη Ρωσία «εκτός της ποσόστωσης που έχει εγκριθεί από τη ρωσική κυβέρνηση και χωρίς να προσκομίσουν έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τη γνώση της ρωσικής γλώσσας, της ρωσικής ιστορίας και των βασικών νόμων». Οι αιτήσεις μπορούν να βασίζονται στην απόρριψη των πολιτικών των χωρών τους «που αποσκοπούν στην επιβολή καταστροφικών νεοφιλελεύθερων ιδεωδών στους ανθρώπους, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

Οι αξίες αυτές αναφέρονται στα θεμέλια της κρατικής πολιτικής της Ρωσίας στον τομέα αυτό, ενώ η ρωσική κυβέρνηση αναμένεται να καταρτίσει κατάλογο χωρών που επιβάλλουν «ανθυγιεινές» (πάλι όρος που χρησιμοποιεί το πρακτορείο) συμπεριφορές στους πολίτες τους. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει εντολή να αρχίσει να χορηγεί τρίμηνες θεωρήσεις σε τέτοιους αιτούντες ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Τον Φεβρουάριο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε την ιδέα της Ιταλίδας φοιτήτριας Ιρένε Τσεκίνι, ότι η Ρωσία θα πρέπει να χαλαρώσει τους κανόνες εισόδου για όσους μοιράζονται τις παραδοσιακές πολιτιστικές και οικογενειακές αξίες, εκτιμώντας ότι κάθε περίπτωση απαιτεί ατομική προσέγγιση. Υπενθυμίζεται ότι υπό τον Πούτιν η Ρωσία έχει περάσει μερικούς από τους πιο σκληρούς νόμους, όσον αφορά στον περιορισμό έκφρασης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατομών, αρνείται να αποδεχθεί ως «εγκλήματα μίσους» τις επιθέσεις εναντίον τους και δεν διώκει τις διακρίσεις σε βάρος τους.

Ο ίδιος ο Πούτιν έχει πλειστάκις εκφραστεί απαξιωτικά για την «παρακμιακή Δύση», ενώ το 2023 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας χαρακτήρισε το «διεθνές κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+» ως «εξτρεμιστικό οργανισμό».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ