Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τελειώνουν τον αποτυχημένο ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια

Σε μια ακόμα εσωκομματική κρίση και επιβεβαίωση του χάσματος ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, εξελίσσεται στο εσωτερικό το διπλωματικό… επεισόδιο στη Λιβύη.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΣΚΑΪ, ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ο Άρης Πορτοσάλτε συνεπικουρούμενος και από άλλους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκονταν στο πάνελ εξεπέλυση σφοδρή επίθεση στον Νίκο Δένδια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική διπλωματία και το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήττα στη Λιβύη. Έπρεπε να γίνει συνεννόηση εκεί. Όσο και η κ.Μανγκούς είναι ενεργούμενο του Ερντογάν, επρεπε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα παγιδευτεί ο υπουργός Εξωτερικών».

Στη συνέχεια σχολίασαν ότι την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι έπρεπε να φανταστούμε ότι θα μας την “κάνουν”», με τον Άρη Πορτοσάλτε να απαντά «καλά τα λέει η αντιπολίτευση».

Επισημαίνεται ότι ήδη από χθες Πέμπτη (17/11) και ενώ το διπλωματικό επεισόδιο ήταν σε εξέλιξη, η κυβέρνηση δια του Γιάννη Οικονόμου η απέφυγε να εμπλακεί στην υπόθεση, τηρώντας μία μάλλον ψυχρή στάση. «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο press room.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση βλέπει παρέμβαση τρίτων, δηλαδή εν προκειμένω της Τουρκίας, πίσω από την «παγίδα» που έστησε η κυβέρνηση της Τρίπολης και περιορίστηκε να πει ότι: «Έχει εκδοθεί ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία και σας παραπέμπω».

Στη συνέχεια απαντώντας σε άλλο δημοσιογραφικό ερώτημα επέμεινε στην ίδια ξερή δήλωση: «Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Η επίσκεψη του κ. Δένδια στη Λιβύη συνεχίζεται κανονικά και, προφανώς, οι επισκέψεις και τα ταξίδια του Υπουργού Εξωτερικών είναι σε γνώση της κυβέρνησης».

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι «οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Δένδια και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, κοστίζουν πολύ σοβαρά στην εξωτερική πολιτική της χώρας».

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως «η σημερινή ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας προκλητικά προ τετελεσμένων από την μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης, μαρτυρά δυστυχώς την αδύναμη διεθνή εικόνα της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και την έλλειψη σχεδιασμού σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ