Τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία: Πόσα χρήματα βγάζουν Γιάννης και Βαρδής Βαρδινογιάννης

Η Μotor Oil, συμφερόντων της οικογένειας του Βαρδή Βαρδινογιάννη, κατέγραψε πέρσι τα υψηλότερα καθαρά κέρδη στην ιστορία της. Τα οποία σε εταιρικό επίπεδο ανήλθαν σε 786,6 εκατ. ευρώ. Σχεδόνω2 εκατ. ευρώ ανά ημέρα.
Την ίδια στιγμή, η Motor Oil ως όμιλος, όπου ενσωματώνονται οι 92 επιμέρους εταιρείες, παρουσίασε καθαρή κερδοφορία 806,7 εκατ. ευρώ. Έχοντας αποδώσει σε φόρους 231,8 εκατ. ευρώ.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με φόντο την επικείμενη γενική συνέλευσης της 19ης Ιουνίου, η εταιρία… χρυσώνει στην κυριολεξία άπαντες. Μετόχους, διοικητικά στελέχη με στρατηγικές θέσεις ευθύνης, αλλά και εργαζόμενους. […]

Στην προκειμένη περίπτωση η γενική συνέλευση της Motor Oil καλείται να δώσει το πράσινο φως για τη διανομή 8 εκατ. ευρώ από το ‘’καλάθι’’ της καθαρής εταιρικής κερδοφορίας, σε ανώτατα στελέχη και συνάμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ως μπόνους για τη συμβολή τους στα θετικά οικονομικά μεγέθη.

Από το ποσό αυτό και μετά την αναμενόμενη έγκριση από τη γενική συνέλευση, τα 7.050.000 θα δοθούν στον Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη. Αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρεία. Με συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του για την περσινή χρονιά να φτάσει στα 7.443.293 ευρώ μικτά.
Διότι ο 62χρονος Γιάννης Βαρδινογιάννης, πέραν του μπόνους, έχει λάβει 303.333 ευρώ από την μισθοδοσία της Μotor Oil, 30.000 ως αποζημίωση για τη συμμετοχή του στο Δ.Σ, ενώ άλλα 49.960 ευρώ αφορούν την τιμολόγηση των εταιρικών παροχών (συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό πρόγραμμα, εταιρικό αυτοκίνητο κ.λ.π).

Από την άλλη πλευρά ο 91 ετών, ιστορικός ηγέτης της εταιρείας Βαρδής Βαρδινογιάννης και σημερινός μη εκτελεστικός Πρόεδρος, θα λάβει μερίδιο 600.000 ευρώ από το προς διανομή μπόνους. Με τις συνολικές, μικτές του αποδοχές να ανέρχονται σε 630.000 ευρώ, μαζί με την αποζημίωση συμμετοχής στο Δ.Σ. Χωρίς να είναι στο μισθολόγιο της Motor Oil και χωρίς να έχει εταιρικές παροχές.
Το 2022 ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο πρωτότοκος γιός του Γιάννης που έχει αναλάβει τη σκυτάλη της διαδοχής στην εταιρεία, είχαν λάβει 7,53 εκατ. ευρώ από το συνολικό μπόνους, που πάλι ήταν ύψους 8 εκατ. ευρώ. Τότε ο Πρόεδρος Βαρδής είχε πάρει 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα η δική του συμμετοχή κινήθηκε πολύ χαμηλότερα. Σε αντίθεση με εκείνη του Γιάννη Βαρδινογιάννη που ανέβηκε αισθητά, από τα προπέρσινα 4,13 εκατ. ευρώ.

  • απόσπασμα από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης στο mononews (ολόκληρο ΕΔΩ)

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ