Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ας μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διαλυτικά. Στο εσωτερικό του κόμματος έχουν αναπτυχθεί φυγόκεντρες τάσεις. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σε καθεστώς μόνιμης αμφισβήτησης. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην αναμονή ώστε να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα σενάρια που απεργάζονται κύκλοι της διαπλοκής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από διασπάσεις, αποχωρήσεις και διαγραφές βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης που στην παρούσα φάση εκδηλώνεται, όχι μόνο υπό τη μορφή συρρίκνωσης των ποσοστών του, αλλά και του στελεχιακού του δυναμικού. Οι δε “87”, ως μαζική τάση αμφισβήτησης της ηγεσίας που εκδηλώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα και μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αυτή η ομάδα είναι εκείνη που, κατά τα φαινόμενα, φιλοδοξεί να διαπραγματευτεί για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, τη διαπραγμάτευση με το ΠΑΣΟΚ – αν εκλεγεί τελικά ο Χάρης Δούκας – για τη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Και ο Στέφανος Κασσελάκης; Έχει δυνάμεις ο Στέφανος Κασσελάκης;

Ο Παύλος Πολάκης με τον Νίκο Παππά σε ταβέρνα
Ο Παύλος Πολάκης με τον Νίκο Παππά σε ταβέρνα

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αυτή τη στιγμή τρία πρόσωπα, από την παλιά φρουρά, στα οποία μπορεί να στηριχτεί. Είναι κάτι σαν τους “οπλαρχηγούς του”. Είναι ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

Ρένα Δούρου
Ρένα Δούρου

Γιατί οι τρεις του συσπειρώνονται γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη; Βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο των δομημένων συμφερόντων που ενορχήστρωσαν τη λειτουργία του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Επίσης δεν έχουν καμία πιθανότητα διαδραμάτισης ρόλου στην πολιτική σκηνή αν ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατασταθεί από ενιαίο φορέα. Θα τα παίξουν όλα για όλα, ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης να κρατηθεί στην ηγεσία. Αν “χαθεί” ο Στέφανος Κασσελάκης θα χαθούν και εκείνοι. Αν “πέσει” ο Κασσελάκης, χάνονται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ