Τα πέντε νησιά στα οποία έχουν σπάσει τα κοντέρ των κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι πολίτες αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και μαζί τους… φεύγει και ο κορωνοϊός που είναι σε έξαρση. Οι υγειονομικές αρχές είναι σε εγρήγορση αφού μετατοπίζεται το ιικό φορτίο στα νησιά και την περιφέρεια.

Η κατάσταση επιβαρύνεται και από ξένους τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό που κάνουν διακοπές στα νησιά. Ενδεικτική της έξαρσης είναι η αύξηση των νοσηλειών που ήταν πάνω από 600, τη στιγμή που το 2023 το αντίστοιχο διάστημα ήταν 226. Οι αριθμοί των νοσηλειών αλλά και των κρουσμάτων είναι αντίστοιχοι του 2022…

Η ζήτηση για rapid test και self test αλλά και για μάσκες έχει αυξηθεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού εν μέσω καλοκαιριού.

Covid-19
Covid-19

Η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, καθηγήτρια και υπεύθυνη του κέντρου λοιμώξεων στο Σωτηρία, είπε στον ALPHA πως «έχουμε μια μεγάλη αύξηση επειδή έχει επικρατήσει η πολύ μεταδοτική μετάλλαξη σε συνδυασμό με την έλλειψη εμβολιασμού».

Κορωνοϊός: Τα νησιά στο «κόκκινο»

Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί είναι στο «κόκκινο» λόγω του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, αύξηση παρατηρείται σύμφωνα με πληροφορίες, στα εξής νησιά:

Μύκονος
Μύκονος

Πάρος
Κρήτη
Ρόδος
Μύκονος
Σαντορίνη

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης

Σύμφωνα με την κ. Πουλάκου η Flirt δεν προκαλεί βαριά νόσηση και εκδηλώνεται με τα εξής συμπτώματα:

Πονόλαιμος
Ρινική συμφόρηση
Καταβολή
Πυρετός
Αρθραλγίες και μυαλγίες
Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και τάση για έμετο και στομαχόπονο.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ