Τα μαζεύει τώρα ο Τσακαλώτος μετά την ομολογία ότι παρέα με τον Τσίπρα εξαπάτησαν τους Έλληνες

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ απαντά στον Παύλο Μαρινάκη με αιχμές και αναφορές στο βιβλίο του – «Παραποιούν τις δηλώσεις μου στους Financial Times»


Οργισμένη απάντηση μέσω social media έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, με αφορμή την ερμηνεία των δηλώσεών του στους Financial Times για το δημοψήφισμα του 2015. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, κατηγορώντας ευθέως τον κ. Μαρινάκη για εσκεμμένη παραποίηση.


Τσακαλώτος: «Παραποιούν ένα απόσπασμα 10 λέξεων»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε με έντονο ύφος, δηλώνοντας: «Ο κ. Μαρινάκης, από ένα απόσπασμα 10 λέξεων από τη συνέντευξή μου στους Financial Times, συμπεραίνει ότι αποκαλύπτω, ότι εγώ και ο Αλέξης Τσίπρας εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό με το δημοψήφισμα το 2015. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν προκύπτει από το απόσπασμα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: «Ομολογία-σοκ» από Τσακαλώτο στους Financial Times: «Χρειαστήκαμε το δημοψήφισμα για να περάσει η λιτότητα» – Τελικά ο Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ υπερασπίστηκε τη στάση του εκείνη την περίοδο, επισημαίνοντας πως το νόημα των δηλώσεών του αλλοιώθηκε, ενώ κάλεσε όσους τον κρίνουν να ανατρέξουν στο βιβλίο του.


Αιχμές για Μαρινάκη: «Δεν διαβάζει ή δεν καταλαβαίνει»

Ο Τσακαλώτος επανήλθε στο θέμα αναφερόμενος στο βιβλίο του «Με την Πλάτη στον Τοίχο», σημειώνοντας πως:
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μπορούσε να ενημερωθεί από το 300 σελίδων βιβλίο μου “Με την Πλάτη στον Τοίχο” για τις απόψεις μου για όλα τα θέματα για το 2015, το δημοψήφισμα και τα μετέπειτα – τι καταφέραμε, που αποτύχαμε και τι συμπεράσματα οφείλουμε να βγάλουμε. Από ό,τι φαίνεται ο κ. Μαρινάκης ή δεν διαβάζει πολύ ή διαβάζει και δεν τα καταλαβαίνει».

Η τοποθέτηση αυτή συνοδεύτηκε από πολιτικά «καρφιά» και αιχμηρό ύφος, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και υπογραμμίζοντας το πόσο κρίσιμη ήταν εκείνη η χρονιά για την Ελλάδα.


Μαρινάκης: «Ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως εξαπάτησαν τον λαό»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας νωρίτερα με επίσημη ανακοίνωση, είχε κατηγορήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για πολιτικό κυνισμό και παραδοχή εξαπάτησης του ελληνικού λαού. «Με απροκάλυπτο πολιτικό κυνισμό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να μας “ενημερώσει”, μέσω ενός διεθνούς μέσου ενημέρωσης, για το πώς μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα εργαλειοποίησαν το δημοψήφισμα και εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό για να υπογράψουν με τους δανειστές μια συμφωνία λιτότητας, η οποία ήταν πολύ μακριά από όσα είχαν υποσχεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται με φόντο τη δύσκολη περίοδο του 2015, ενώ η συζήτηση για το νόημα και τα πραγματικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος επανέρχεται στο προσκήνιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;