Τα καραγκιοζιλίκια στον ΣΥΡΙΖΑ και η κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εκτοξεύουν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνη Βαρουφάκη

Η Πυθία σχολιάζει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί, όποια και αν είναι η ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, να αποβάλλει τις παθογένειες του ΚΚΕ Εσωτερικού (του “τίποτα” δηλαδή σε επίπεδο αντιστοίχισης με την κοινωνία), το καραγκιοζιλίκι διαρκείας συνεχίζεται, με τις διαδοχικές προσπάθειες να απομονωθεί και να εκπαραθυρωθεί ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης. Στην αρχή η Έφη Αχτσιόγλου, αφού συνετρίβη στις εσωκομματικές εκλογές και δήλωσε κουρασμένη, αποχώρησε παρέ με τους επόμενους αποστάτες για να δημιουργήσουν το πολιτικό μόρφωμα της Νέας Αριστεράς. Αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενορχήστρωσε αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, επειδή είτε μετάνιωσε που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε δεν υπολόγισε σωστά τη συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη, πιστεύοντας ότι ο τελευταίος είναι “αναλώσιμος”, ενώ δεν είναι.

Τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, που συνθηκολόγησε με τη διαπλοκή, είναι σε στάση αναμονής ώστε να αναλάβει την ηγεσία ενός νέου – ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, την ίδρυση του οποίου προωθούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και συγκεκριμένο εξωθεσμικό σύμπλεγμα επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας, ο οποίος ακολούθως, ως μεταβατικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα αναλάβει την διαπραγμάτευση με τους νέους επίδοξους αποστάτες – μαριονέττες του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία του νέου πολιτικού κόμματος που θα είναι απολύτως ελεγχόμενο από οικονομικούς παράγοντες.

Όλα τα παραπάνω τα παρακολουθεί ο κόσμος και έχει σιχαθεί. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν καλό -ούτε και κακό – για τον ΣΥΡΙΖΑ, και ήταν πολύ άσχημο για το ΠΑΣΟΚ που δεν πέτυχε τον στόχο του, δηλαδή να έρθει δεύτερο.

Στις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται, αλλά και σε εκείνες που δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πέφτουν. Ένα παράδειγμα είναι η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis που προβλήθηκε στο Mega Channel. Τι άλλο θα διαπιστώσει κανείς; Την άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του MέΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη. Αν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνεχίσουν τα καραγκιοζιλίκια, τα ποσοστά του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα εκτοξευθούν, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι σίγουρα στην επόμενη Βουλή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....