Τέμπη: Κλήση 7 ατόμων από τον ΟΣΕ για τη διαρροή ηχητικών μετά το έγκλημα

7 άτομα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, όσο αφορά την διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρώην και νυν στελέχη του ΟΣΕ μεταξύ των οποίων είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, για τα οποία προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο, μετείχαν στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Η κατηγορία για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περιλαμβάνεται στην εισαγγελική διερεύνηση για τα ηχητικά, η καταγγελία ότι έγινε και μοντάζ σε αυτά, διότι σύμφωνα με πληροφορίες, για νομικούς λόγους, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης. Οι ηχογραφημένες συνομιλίες αποτελούν στοιχείο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος που ερευνά ο Ανακριτής Λάρισας και μόνο εκείνος μπορεί να ζητήσει να ελεγχθεί εάν έχει γίνει επεξεργασία στις ηχογραφημένες συνομιλίες, εφόσον υπάρχουν υπόνοιες ότι το υλικό που παραδόθηκε στην ανάκριση δεν είναι το αυθεντικό.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ανωμοτι εξηγήσεις δεν περιελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα ότι στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1