Τέλος: Η Ρωσία απαγόρευσε την πρόσβαση σε τέσσερα ελληνικά ΜΜΕ – Δείτε ποια είναι

Του Νίκου Μποζιονέλου από το dailymedia.com.gr

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την πρόσβαση στις εκπομπές δεκάδων Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αντίποινα για παρόμοια απαγόρευση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αρκετά ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης. Γνωστό άλλωστε ότι με εντολή της ΕΕ έκλεισε από παντού το Sputnik News…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει τον Μάιο ότι απαγορεύει την πρόσβαση σε τέσσερα «προπαγανδιστικά δίκτυα που έχουν διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο», αφαιρώντας τους τα δικαιώματα μετάδοσης εντός της ΕΕ. Είχε αναφέρει τότε ότι η απαγόρευση αφορούσε το «Voice of Europe», το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA και τις εφημερίδες «Izvestia» και «Rossiyskaya Gazeta».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών… ανταπέδωσε, δημοσιεύοντας έναν κατάλογο με 81 Μέσα Ενημέρωσης από 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εκπομπές των οποίων δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες στην ρωσική επικράτεια. Το υπουργείο, κατηγορεί τα ευρωπαϊκά μέσα Ενημέρωσης για «συστηματική μετάδοση ανακριβών πληροφοριών» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη λίστα περιλαμβάνονται το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France-Presse, η κρατική τηλεόραση της Αυστρίας ORF, το τηλεοπτικό δίκτυο RTE της Ιρλανδίας, το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, πολλά άλλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες όπως το Politico.

Η απαγόρευση αφορά και τέσσερα ελληνικά ΜΜΕ: Την ΕΡΤ (ert.gr, ertnews.gr), τον ΣΚΑΪ (skai.gr), το Mega (Megatv.com) και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (protothema.gr).

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...