Σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για ακρίβεια και ΦΠΑ

Στη Βουλή η συζήτηση (σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών) για την ακρίβεια και τον ΦΠΑ κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στις 10:30 αρχίζει η τελευταία κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων πριν τις ευρωεκλογές.

Η συζήτηση αναμένεται και ως ένα «ντιμπέιτ» στη Βουλή για την οικονομία. Θέμα της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, είναι «η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Tο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολόγησε το σύνολο των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια στα 5,8 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 3,243 δις που υποστήριζε το Μάρτιο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μεταξύ άλλων η μόνιμη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ εκτιμάται ότι θα προκαλέσει απώλεια εσόδων 2,2 δις για το 2025 και 2,4 δις κατ’ έτος από το 2026 και μετά, ενώ η θέσπιση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά εκτιμάται ότι κοστίζει 900 εκατομμύρια ευρώ για ένα εξάμηνο και 1,8 δις το χρόνο.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει με την αγόρευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την οποία ακολουθούν oι αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και ενός ή δύο υπουργών.

Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος αγορεύσεων των αρχηγών και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...