Σφοδρή επίθεση του Τραμπ κατά του προέδρου της Fed: «Είναι ηλίθιος – Δεν έχει ιδέα»

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Fed, Jerome Powell, επειδή διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν. Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τον ηλίθιο.

Με ανάρτηση του στα social media, αναφέρει για τον Πάουελ ότι είναι ένας «ηλίθιος που δεν έχει ιδέα».

«Κατά τα άλλα, μου είναι πολύ συμπαθής!» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.

«Το πετρέλαιο και η ενέργεια έχουν πέσει πολύ, σχεδόν όλα τα κόστη (είδη παντοπωλείου και ‘αυγά’) έχουν μειωθεί, πρακτικά ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, τα έσοδα από δασμούς ρέουν στις ΗΠΑ — ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!’ [αναφερόμενος στον Powell] ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την απόφαση της Fed, ο Πάουελ τόνισε ότι δεν βιάζονται να προσαρμόσουν τα επιτόκια.

Επιπλέον, χαρακτήρισε την κατάσταση που απορρέει από τη νέα εμπορική πολιτική του Τραμπ ως αβέβαιη και πιθανόν να αυξήσει τον πληθωρισμό, ενώ αναγνώρισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, η Fed προειδοποίησε πως οι κίνδυνοι για υψηλότερη ανεργία και αναζωπύρωση του πληθωρισμού έχουν αυξηθεί ενώ επαναλαμβάνει πως επιδιώκει να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή απασχόληση με πληθωρισμό στο 2% μακροπρόθεσμα, αξιολογώντας προσεκτικά τα εισερχόμενα δεδομένα για το πώς εξελίσσονται οι προοπτικές για οικονομία και ανάπτυξη με παράλληλη παρατήρηση της ισορροπίας των κινδύνων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...